Πρώτη αυτόνομη πτήση για το drone μεταφορών της Bell

Πρώτη αυτόνομη πτήση για το drone μεταφορών της Bell

www.bellflight.com

Την πρώτη επιτυχή αυτόνομη πτήση του Autonomous Pod Transport (APT) 70- ενός drone για μεταφορές- ανακοίνωσε η Bell.

Η πτήση έγινε στον χώρο δοκιμών κοντά στο Φορτ Γουόρθ, και η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει τις δοκιμές του σκάφους στο πλαίσιο ειδικής πιστοποίησης για πειραματικό αεροσκάφος κατά το υπόλοιπο έτος.

«Χαιρόμαστε που φτάσαμε σε αυτό το ορόσημο, και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε αυτή την τεχνολογία για τους πελάτες μας» είπε ο Σκοτ Ντρέναν, αντιπρόεδρος Καινοτομίας της εταιρείας. «Το ΑΡΤ είναι σχεδιασμένο για να μπορεί να φέρει σε πέρας διάφορες αποστολές, από την παράδοση πακέτων μέχρι έκτακτες μεταφορές ιατρικού υλικού σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές. Πιστεύουμε ότι αυτές οι δυνατότητες θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς στο μέλλον».

Το APT 70 ανήκει στην «οικογένεια» αεροσκαφών eVTOL που αναπτύσσει η Bell και μπορεί να πιάσει ταχύτητες άνω των 160 χλμ, με βασική δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 31 περίπου κιλών. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα συστήματά APT της Bell επιτρέπουν μεγάλο εύρος αποστολών, ενώ η λειτουργία παραμένει απλή, αποδοτική και γρήγορη. Όπως τονίζει η Bell, τα αεροσκάφη αυτά έχουν διπλάσια ταχύτητα και εμβέλεια σε σχέση με τα συμβατικά multirotor αεροσκάφη. Επίσης, ο σχεδιασμός είναι τέτοιος που να επιτρέπει ταχεία χρήση, γρήγορη επαναρύθμιση και άμεση αλλαγή μπαταρίας και φόρτιση.

Η Bell θα χρησιμοποιήσει το ΑΡΤ 70 για επίδειξη μιας υποτιθέμενης αποστολής εμπορικού χαρακτήρα πέραν του οπτικού πεδίου, κατά τα μέσα του 2020. Επίσης, η εταιρεία συνεργάζεται με την ιαπωνική Yamato για την ενσωμάτωση του συστήματος διαχείρισης πακέτων της δεύτερης στο αεροσκάφος.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *