Πώς μπορώ να ξέρω αν ο υπολογιστής μου έχει ιό;

1Αν η απάντησή σας είναι “ναι” σε κάποιες από τις παρακάτω ερωτήσεις, ο υπολογιστής σας ενδέχεται να έχει μολυνθεί από ιό.
Είναι η λειτουργία του υπολογιστή σας πολύ αργή; Ένα κοινό σύμπτωμα για τους ιούς είναι η σημαντικά πιο αργή από το κανονικό λειτουργία του υπολογιστή. Ωστόσο, για τη χαμηλή ταχύτητα ενδέχεται να υπάρχουν άλλα αίτια, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης ανασυγκρότησης του σκληρού δίσκου, της απαίτησης του υπολογιστή για περισσότερη μνήμη (RAM) ή της ύπαρξης λογισμικού κατασκοπίας ή λογισμικού ανεπιθύμητων διαφημίσεων (adware). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα κατασκοπίας, ανατρέξτε στο θέμα Πώς θα καταλάβετε εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί με λογισμικό κατασκοπίας

Λαμβάνετε μη αναμενόμενα μηνύματα ή κάποια προγράμματα ανοίγουν αυτόματα; Ορισμένοι ιοί μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα Windows ή σε κάποια προγράμματά σας. Στα αποτελέσματα αυτής της βλάβης ενδέχεται να συμπεριλαμβάνεται η απροσδόκητη εμφάνιση μηνυμάτων, το αυτόματο άνοιγμα ή κλείσιμο προγραμμάτων ή ο ξαφνικός τερματισμός λειτουργίας των Windows.
Λειτουργεί για υπερβολικά μεγάλα χρονικά διαστήματα το μόντεμ ή ο σκληρός σας δίσκος; Ένας ιός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λειτουργεί αποστέλλοντας πολλά αντίγραφα του εαυτού του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μια ένδειξη ότι συμβαίνει αυτό είναι ότι η φωτεινή ένδειξη δραστηριότητας στο μόντεμ ευρείας ζώνης ή στο εξωτερικό μόντεμ είναι συνεχώς αναμμένη, μια άλλη ένδειξη είναι η συνεχής λειτουργία του σκληρού δίσκου του υπολογιστή σας. Αυτά δεν είναι πάντοτε συμπτώματα ενός ιού υπολογιστή, αλλά όταν συνδυάζονται με άλλα προβλήματα μπορεί να υποδεικνύουν μόλυνση από ιό.
Για να πραγματοποιήσετε έλεγχο για ιούς, ανιχνεύστε τον υπολογιστή σας με ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Νέοι ιοί εμφανίζονται καθημερινά, συνεπώς, είναι σημαντικό να διατηρείτε ενημερωμένο το πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του υπολογιστή σας, μεταβείτε στη σελίδα Ασφάλεια στο σπίτι, στην τοποθεσία Web της Microsoft. Για να μάθετε πώς να καταργείτε κακόβουλο λογισμικό (λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας) από τον υπολογιστή σας, μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Προγράμματος σάρωσης ασφαλείας της Microsoft.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *