Πώς να διακοσμήσετε έναν λευκό τοίχο

Μη σας τρομάζει ένας μεγάλος λευκός τοίχος. Με λίγη φαντασία μπορείτε να κάνετε θαύματα και να μείνετε να κοιτάτε τον άλλοτε άδειο τοίχο σας με ανοιχτό στόμα. Δείτε μερικές πολύ δημιουργικές ιδέες.

Βάλτε μία όμορφη ταπετσαρία Η ταπετσαρία είναι όπως το τατουάζ. Καλό είναι να σκεφτείτε πολύ καλά το θέμα της πριν την επιλέξετε καθώς υπάρχει κίνδυνος να τη βαρεθείτε σύντομα. Διαλέξτε ένα σχέδιο που ταιριάζει όμορφα με τη διακόσμηση αλλά και τα χρώματα του χώρου.

Ένας όμορφος πίνακας μπορεί να ομορφύνει πολύ έναν λευκό τοίχο.

Ένας καθρέφτης μπορεί να κάνει τη διαφορά Ένας όμορφος, vintage καθρέφτης μπορεί να ομορφύνει και να μεγαλώσει πολύ έναν χώρο και να γεμίσει έναν τοίχο. Μπορείτε, για αλλαγή, να βάλετε έναν καθρέφτη τον οποίο δε θα κρεμάσετε αλλά θα ακουμπήσετε απλά στον τοίχο. Μείνετε μακριά από χρυσοποίκιλτους καθρέφτες που σας έχουν μείνει από τη γιαγιά σας, εκτός κι αν αποφασίσετε να τον βάψετε σε ένα ποπ χρώμα που να σας αρέσει.

Ένας καθρέφτης σίγουρα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Βάλτε μία βιβλιοθήκη

 

 Eνας υπέροχος τρόπος να αξιοποιήσετε το χώρο που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον τοίχο σας και ταυτόχρονα να τον γεμίσετε είναι να του βάλετε μία βιβλιοθήκη. Αυτό μπορεί να γίνει είτε βάζοντας κάποια ραφάκια σε διάφορα σημεία του τοίχου (εδώ χρειάζεται να βάλετε λίγο τη φαντασία σας να δουλέψει) είτε τοποθετώντας μία έτοιμη βιβλιοθήκη που καλύπτει σχεδόν ή ολόκληρο τον τοίχο.

Βάλτε έντονα χρώματα Μία λύση είναι να βάψετε έναν μικρό τοίχο κοντά σε αυτόν σε κάποιο πολύ έντονο χρώμα και έπειτα να κρεμάσετε σε αυτόν φωτογραφίες μόδας ή φωτογραφίες με κάποιο άλλο θέμα του ενδιαφέροντός σας, έτσι ώστε να δημιουργείται χρωματική αντίθεση και οπτική ένταση.

Τοποθετήσετε ταπετσαρία μόνο σε έναν τοίχο και κρεμάστε φωτογραφίες σε ωραίες κορνίζες. Πέρα από τον τοίχο θα έχετε αλλάξει την εικόνα όλου του χώρου σας.

Κρεμάστε οικογενειακές φωτογραφίες Αντί για ένα μεγάλο έργο τέχνης που θα καλύπτει μεγάλο μέρος του τοίχου μπορείτε να βάλετε μικρές ομοιόμορφες κορνίζες με οικογενειακές φωτογραφίες. Έτσι και θα γεμίσετε τον τοίχο σας και θα δημιουργήσετε έναν χώρο ο οποίος θα εκπέμπει ζεστασιά. Εναλλακτικά μπορείτε να κρεμάσετε μία φωτογραφία κομμένη σε κομμάτια. Μπορεί να φαίνεται σαν να κρεμάτε μία απλή φωτογραφία αλλά στην ουσία δεν κάνετε ακριβώς αυτό. Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα την οποία δεν θα δείτε σε πολλά σπίτια.

Βάλτε ραφάκια στον τοίχο σας και διακοσμήστε τα όπως θέλετε.

Βάλτε ραφάκια Μια πολύ ωραία ιδέα που δεν θα σας κοστίσει τίποτα είναι να βάλετε μερικά εξίσου λευκά ραφάκια στους τοίχους σας και να ακουμπήσετε πάνω σε αυτά είτε μικρά καδράκια είτε άλλου είδους διακοσμητικά.

Κρεμάστε ένα χαλί Αν θέλετε να κάνετε το σπίτι σας πιο «σπιτικό» και πιο παραδοσιακό μπορείτε απλά να κρεμάσετε κάποιο χαλί στον τοίχο. Έτσι, θα φαίνεται και θα είναι πιο ζεστός ο χώρος σας. Προτιμήστε κάποιο μοντέρνο χαλί που να ταιριάζει με τα χρώματα του χώρου σας.

Είναι κι αυτό μια πάρα πολύ ωραία ιδέα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *