Ρομπότ σπάει το ρεκόρ επίλυσης του Κύβου του Ρούμπικ

Ρομπότ σπάει το ρεκόρ επίλυσης του Κύβου του Ρούμπικ

SHUTTERSTOCK

Όπως αναφέρει το New Atlas, το ρομπότ αυτό είναι δημιούργημα του Μπεν Κατζ, φοιτητή ρομποτικής του ΜΙΤ, και του Τζάρεντ ντι Κάρλο, software developer.

Δείτε ακόμα

  • Επιστήμονες λύνουν το «μυστήριο» της σφαιρικής αστραπής 07/03 13:45
  • Bristlecone: Κβαντικός επεξεργαστής από την Google 07/03 13:44

Βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο ΥouTube την Τετάρτη παρουσιάζει αυτό που θεωρείται πως είναι το νέο ρεκόρ επίλυσης του Κύβου του Ρούμπικ από ρομπότ: Εάν επισημοποιηθεί, τότε το ρεκόρ των 0,38 δευτερολέπτων (ανοιγοκλείσιμο ενός ματιού) θα ξεπερνά κατά πολύ αυτό του προκατόχου του, Infineon Sub 1 Reloaded, που ήταν στα 0,64 δευτερόλεπτα.

Όπως αναφέρει το New Atlas, το ρομπότ αυτό είναι δημιούργημα του Μπεν Κατζ, φοιτητή ρομποτικής του ΜΙΤ, και του Τζάρεντ ντι Κάρλο, software developer. Ο Κατζ χρησιμοποίησε μοτέρ από άλλα ρομποτικά projects, καθώς και από το eBay, καθώς και δύο κάμερες PlayStation Eye. «Χρησιμοποιήσαμε τον πιο φτηνό κύβο που μπορούσαμε να βρούμε στο Amazon Prime, επειδή πιστεύαμε ότι θα καταλήγαμε να καταστρέψουμε πολλούς από αυτούς, αλλά κάπως καταλήξαμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τέσσερις, και εκατοντάδες λύσεις» γράφει ο ντι Κάρλο σε blog post.

BEN KATZ Ρομπότ λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,38 δευτερόλεπτα

Οι δύο δημιουργοί αποδίδουν τον εντυπωσιακό χρόνο που επετεύχθη στην χρήση καλύτερων μοτέρ σε σχέση με τις άλλες αντίστοιχες συσκευές. Για την επίλυση του κύβου χρησιμοποιείται ο αλγόριθμος min2phase, ο οποίος λαμβάνει τα δεδομένα από την κάμερα και τα μετατρέπει σε μια ακολουθία κινήσεων για τα μοτέρ. Ο αλγόριθμος, ηλικίας αρκετών πλέον χρόνων, γράφτηκε από τον software developer Σουάνγκ Τσεν, αλλά χρειάστηκαν αρκετές βελτιώσεις από πλευράς λογισμικού για να μπορέσει μια πραγματική μηχανή να λύσει ένα παζλ- περιλαμβανομένης δουλειάς για να συγχρονίζονται τα μοτέρ ώστε να αποτρέπονται συγκρούσεις κατά τις κινήσεις.

Ο Κατζ πιστεύει ότι το ρεκόρ μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο, στα 100 ms, ωστόσο δεν γνωρίζει κατά πόσον ο ίδιος και ο συνεργάτης του θα δοκιμάσουν να ασχοληθούν ξανά.


Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *