Ρομπότ ψήνει μπιφτέκια σε εστιατόριο του Λος Άντζελες

Ρομπότ ψήνει μπιφτέκια σε εστιατόριο του Λος Άντζελες

Meka Robotics

Φωτογραφία αρχείου.

Δουλειά σε ένα εστιατόριο στην Πασαντίνα του Λος Άντζελες «έπιασε» ο Flippy, ένα ρομπότ με αντικείμενο το ψήσιμο μπιφτεκιών, που προορίζεται να πάρει τη θέση πολλών εργαζομένων σε εστιατόρια/ φαστφουντάδικα, οι οποίοι κάνουν μια από τις πιο συνηθισμένες ανειδίκευτες δουλειές στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το BBC, χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης εικόνας και ανίχνευσης θερμότητας για να αντιλαμβάνεται ποια μπιφτέκια χρειάζονται γύρισμα από την άλλη πλευρά. O Flippy μπορεί να διαχειρίζεται ταυτόχρονα μέχρι και 12 μπιφτέκια.

Όπως λέει ο Τζον Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος του Cali Group, το ρομπότ θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνονται εργαζόμενοι και τα είδη των θέσεων εργασίας που είναι διαθέσιμα, συμπληρώνοντας πως είναι πιθανόν στα μελλοντικά εστιατόρια να απασχολούνται λιγότερα άτομα.

Τα ρομπότ εγκαθίστανται σε 50 σημεία τα οποία διαχειρίζεται η αλυσίδα CaliBurger, που εδρεύει στην Καλιφόρνια. Το καθένα από αυτά κοστίζει 60.000 δολάρια, ενώ η λειτουργία του κοστίζει επιπλέον 12.000 δολάρια ετησίως.

Όπως λέει ο Μίλερ, η συγκεκριμένη δουλειά είναι επίπονη και δυσάρεστη για τους περισσότερους, οι πιο πολλοί από τους οποίους χρειάζονται πρώτα εκπαίδευση, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που δουλεύουν μόνο για μερικές εβδομάδες και φεύγουν. «Οπότε τα ρομποτικά συστήματα φτιάχνουν ένα απόλυτα κανονικό μπέργκερ, σε όλα τα εστιατόριά μας, οπουδήποτε στον κόσμο».

Προς το παρόν το ρομπότ χρειάζεται ακόμα βοήθεια και κάνει συχνά λάθη που άνθρωπος δεν θα έκανε- ωστόσο οι δημιουργοί του (Miso Robotics) διαβεβαιώνουν πως τα ρομπότ θα γίνονται πιο «έξυπνα» όσο περνάει ο καιρός, καθώς – όπως λέει ο Ντέιβιντ Ζίτο της Miso- «είμαστε απλά στην αρχή του τι μπορεί να κάνει αυτή η τεχνολογία».


Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *