Σημαντικό! Δείτε ΤΙ πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κάθε φορά που ανοίγετε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου σας!

Όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μια ζεστή μέρα, το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε το κλιματιστικό για να δροσιστούμε – υπάρχει όμως ένα απλό πράγμα που πρέπει να κάνουμε πρώτα. Δεν είναι σημαντικό μόνο για το αυτοκίνητο, αλλά και για την υγεία σας. Το Healthy Life Tricks μας λέει τι πρέπει να κάνουμε: να ανοίξουμε τα παράθυρα. Γιατί; Λόγω του βενζόλιου.

Τι είναι το βενζόλιο; Είναι μια φυσική αλλά τοξική χημική ένωση που συνδέεται με τον καρκίνο, συσσωρεύεται στα νεφρά, το συκώτι και τους ιστούς των οστών και το σώμα μας δυσκολεύεται να το εξουδετερώσει. Όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται κάτω από τον ήλιο με τα παράθυρα κλειστά – όπως θα έπρεπε, φυσικά – το βενζόλιο συσσωρεύεται στο ζεστό αέρα και κυκλοφορεί μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο.

Έρευνες λένε ότι συνδέεται με το σκληρό πλαστικό των καθισμάτων. Αν η θερμοκρασία φτάσει ή ξεπεράσει τους 15 βαθμούς, μπορεί να υπάρξει ως και 40 φορές περισσότερο βενζόλιο.

Πώς συνδέεται ο κλιματισμός με αυτό το πρόβλημα; Όταν τον ανοίγετε, βγαίνει πρώτα ζεστός και μετά κρύος αέρας. Ο ζεστός αέρας περιέχει βενζόλιο. Γι’αυτό είναι καλύτερο να ανοίγετε τα παράθυρα πριν ανοίξετε τον κλιματισμό! Θα μπει φρέσκος αέρας μέσα και ο ζεστός αέρας θα βγει έξω.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *