Συνεργασία των Avira και TP-Link για την προστασία του «έξυπνου» σπιτιού

Συνεργασία των Avira και TP-Link για την προστασία του «έξυπνου» σπιτιού

Η Avira ξεκίνησε συνεργασία με την TP-Link για την προστασία των χρηστών smart home από τους κινδύνους του διαδικτύου. Η Avira SafeThings, μια λύση ασφαλείας ενσωματωμένη στο router, θα μεταμορφώσει τα Wi-Fi router της TP-Link σε «οικιακούς προστάτες».

Μια πληθώρα «έξυπνων» συσκευών έχουν έρθει στο σπίτι και τις ζωές μας και είναι σίγουρο, ότι το νούμερο των συσκευών θα αυξηθεί. Ο αριθμός των «έξυπνων» συσκευών που χρησιμοποιούνται στο σπίτι έχει εκτιναχθεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από τα 7 δισεκατομμύρια το 2018 αναμένεται να φτάσει στα 21,5 δισεκατομμύρια το 2025. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει συνδεδεμένες συσκευές, όπως laptop, desktop, κινητά τηλέφωνα και tablets, καθώς και συσκευές που οι χρήστες μπορεί να μην θεωρούν ως πιθανούς κινδύνους, όπως «έξυπνες» τηλεοράσεις, κάμερες παρακολούθησης μωρών, wearables και «έξυπνους» θερμοστάτες.

Η απαίτηση για συνδεδεμένες συσκευές και η προσθήκη έξυπνων ρυθμίσεων στις καθημερινές συσκευές έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια. Αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές έννοιες, οι οποίες έχουν παραμεληθεί. Πολλές συσκευές διαθέτουν κωδικούς που δεν μπορούν να αλλάξουν με μεγάλη ευκολία καθώς επίσης και πολιτικές αναβάθμισης, οι οποίες περιορίζουν την ασφάλειά τους.

Επίσης, η χαμηλή ασφάλεια χρήστη αποτελεί πρόβλημα. Οι «έξυπνες» συσκευές στέλνουν ένα μεγάλο αριθμό δεδομένων – συχνά χωρίς να είναι κρυπτογραφημένα – για τη φυσική και ψηφιακή ζωή των καταναλωτών. Μερικές φορές δεν είναι κατανοητό το τι ακριβώς κάνει η «έξυπνη» συσκευή, με ποιον ανταλλάσσει δεδομένα και εάν αυτά τα προσωπικά δεδομένα είναι περισσότερα από αυτά που χρειάζεται η συγκεκριμένη συσκευή ώστε να λειτουργήσει. Οι χρήστες θα πρέπει να προσέχουν τους κινδύνους, όπως οι εκτεθειμένοι «έξυπνοι» θερμοστάτες μπορούν να «πουν» στους διαρρήκτες, εάν η οικογένεια βρίσκεται εκτός σπιτιού, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάποιο βίντεο από την κάμερα παρακολούθησης του μωρού και οι «έξυπνες» τηλεοράσεις μπορούν να συλλέγουν σημαντικά μεγέθη δεδομένων από τους χρήστες, τα οποία μετά μπορούν να μοιραστούν με διαφημιστές.

Η TP-Link συνεργάζεται με την Avira για να διασφαλίσει την ολοκληρωμένη προστασία για όλες τις διαδικτυακά συνδεδεμένες συσκευές στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των «έξυπνων» τηλεοράσεων, των «έξυπνων» θερμοστατών και όλων των άλλων συσκευών IoT που συνδέονται στο οικιακό δίκτυο και συνήθως δεν μπορούν να τρέξουν λογισμικό ασφαλείας.

Με την υποστήριξη του Avira SafeThings, επιλεγμένοι Wi-Fi router της TP-Link θα περιλαμβάνουν μια πλήρη λύση ασφαλείας του οικιακού δικτύου με χαρακτηριστικά ασφαλείας, προστασία από malware και DDoS και άλλα. Το Avira SafeThings χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και machine learning για να εντοπίσει ανισορροπίες στην συμπεριφορά των «έξυπνων» συσκευών, να ανακόπτει τις κυβερνοεπιθέσεις, την απομακρυσμένη μη επιτρεπτή είσοδο, malware και άλλους κινδύνους. Μια εφαρμογή στο κινητό παρέχει την δυνατότητα στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές και τους βοηθά να τις κρατούν ασφαλείς.

«Ως μια εταιρεία ηγέτης στον κλάδο της δικτύωσης για πάνω από 20 χρόνια, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την εμπειρία δικτύωσης και την κυβερνοασφάλεια. Τα τελευταία χρόνια, καθώς οι συσκευές IoT (Internet of Things) γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς, τα router θα πρέπει να μπορούν να προστατεύουν τις συσκευές IoT. Είναι προνόμιο για εμάς, να συνεργαζόμαστε με την Avira, μια κορυφαία εταιρεία software, η οποία προοδεύει στον κλάδο ασφαλείας IoT, για να κάνουμε τα σπίτια των καταναλωτών καλύτερα και πιο ασφαλή», δήλωσε ο Pingji Li, VP & GM της TP-Link Networking BU.

«Το router είναι ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσετε την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα στο σύγχρονο δικτυωμένο σπίτι. Ο έλεγχος του τι μπορούν να κάνουν οι συσκευές, με ποιον και τι μπορούν να επικοινωνήσουν, είναι σημαντικά ώστε να επανακτήσουμε τον έλεγχο» είπε ο Travis Witteveen, CEO της Avira. «Η συνεργασία με την TP-Link είναι ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση της υπόσχεσης προς τους καταναλωτές μας, να προστατεύουμε τους ανθρώπους στον ψηφιακό κόσμο. Μαζί, μπορούμε να προσφέρουμε ασφάλεια IoT παγκοσμίως σε δισεκατομμύρια χρήστες. Κάνοντας τον κόσμο ένα ασφαλέστερο μέρος».

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *