Σχετικά ανοδική η παγκόσμια πορεία των smartphones το τρίτο τρίμηνο

Σχετικά ανοδική η παγκόσμια πορεία των smartphones το τρίτο τρίμηνο

Future Publishing via Getty Imag/Future Publishing

Οι αριθμοί που φέρνει στο προσκήνιο η εταιρεία έρευνας αγοράς IDC δείχνουν ότι το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς των smartphones κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου σημείωσε άνοδο αναφορικά με τις αποστολές συσκευών στις αγορές.

Η άνοδος αυτή ήταν της τάξης του 0.8% για την περίοδο από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019. Αυτό, σε απόλυτα νούμερα, μπορεί να μεταφραστεί σε 358.3 εκατομμύρια αποστολές smartphones στις αγορές, ένα ελαφρώς αυξημένο νούμερο σε σχέση με τις 355.6 εκατομμύρια αποστολές που είχαν σημειωθεί στο τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία της IDC φέρνουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στους κατασκευαστές smartphones, οι οποίοι βλέπουν μετά από αρκετό καιρό να εμφανίζονται θετικά ποσοστά ανάπτυξης. Ο κυρίαρχος της αγοράς παραμένει η Samsung, η οποία έχει κατακτήσει το 21.8% της αγοράς το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση μεγεθών της τάξης του 8.3% στο έτος. Στο τρίτο τρίμηνο, η Samsung είχε 78.2 εκατομμύρια αποστολές συσκευών smartphones στην παγκόσμια αγορά.

Στη δεύτερη θέση κατατάσσεται η Huawei, με αποστολές 66.6 εκατομμυρίων smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο, κατακτώντας το 18.6% της αγοράς. Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι το γεγονός ότι η Huawei είχε το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου σε ετήσιο επίπεδο. Η Apple κατέκτησε μερίδιο αγοράς 13% στο τρίτο τρίμηνο του έτους, γεγονός που την κατατάσσει στην τρίτη θέση, με την Xiaomi να ακολουθεί. Η πρώτη πεντάδα κλείνει με την Oppo, η οποία απέστειλε 31.2 εκατομμύρια smartphones στην παγκόσμια αγορά.

Η κατάταξη των εταιρειών δεν προσφέρει εκπλήξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, καθώς φαίνεται πως έχει εδραιωθεί η παρουσία της κάθε εταιρείας στην παγκόσμια αγορά. Ίσως το πιο αξιοσημείωτο εύρημα είναι το ότι η Huawei συνεχίζει να δείχνει ξεκάθαρα σημάδια ανόδου σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που πιστοποιεί ότι δεν έχει επηρεαστεί ιδιαιτέρως από τους περιορισμούς που της επιβλήθηκαν στις ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *