Τι “κρύβουν” τα σημάδια στο πρόσωπο…

Το πρόσωπο αποκαλείται καθρέφτης της ψυχής,..
φαίνεται όμως ότι είναι και καθρέφτης της υγείας, καθώς μπορεί να φέρει σημάδια που προειδοποιούν για μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα.

Οι κίτρινες κηλίδες σε βλέφαρα και γύρω από τα μάτια, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να συνδέονται με αυξημένη χοληστερόλη, ενώ ένα χλομό πρόσωπο μπορεί να σηματοδοτεί έλλειψη σιδήρου και τα σκασμένα χείλη να προειδοποιούν για έλλειψη βιταμινών Β. Ειδικοί αποκαλύπτουν πώς αναγνωρίζονται στο πρόσωπο τα σημάδια κινδύνου και απλές θεραπείες αντιμετώπισης των προβλημάτων που κρύβουν.

Οι κίτρινες κηλίδες γύρω από μάτια, μύτη ή στόμα είναι σημάδια ξανθελάσματος (εναπόθεση λίπους στην επιδερμίδα), που μπορεί να συνδέεται με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης ή κακό μεταβολισμό των λιπών, όπως εξηγεί η Αυστραλή δερματολόγος δρ Εμα Στάριτ. Πρώτη κίνηση είναι ο έλεγχος της χοληστερόλης, οπότε αν είναι υψηλή, ο γιατρός χορηγεί φάρμακα και συστήνει αλλαγή διατροφής. Διαφορετικά οι κηλίδες μπορούν να αντιμετωπιστούν με χημικό πίλινγκ.

Αν πάλι το πρόσωπο γίνει χλομό και διαγνωστεί σιδηροπενική αναιμία, η πιο απλή λύση είναι η κατανάλωση άπαχου κόκκινου, μοσχαρίσιου κρέατος, που είναι πλούσιο σε σίδηρο. Οι χορτοφάγοι μπορούν να καταναλώσουν σπανάκι, ντομάτες, ακτινίδια ή φακές, αλλά χωρίς φέτα.

Βιταμίνες Β

Οσο για την ενδεχόμενη έλλειψη βιταμινών του συμπλέγματος Β, που προδίδεται από το σκάσιμο στις γωνίες του στόματος (γωνιακή χειλίτιδα), γαλακτοκομικά προϊόντα, αβγά, άπαχο κρέας και ψάρι αλλά και πράσινα φυλλώδη λαχανικά και αρακάς έχουν την… απάντηση.

Σε περίπτωση εμφάνισης καφέ κύκλων και κηλίδων στον λαιμό, (μελανίζουσα ακάνθωση), τότε μάλλον έχουν καταναλωθεί πολλά γλυκά. Επίσης μπορεί να σηματοδοτούν πρόδρομο διαβήτη.

Απαραίτητη -πριν απ’ όλα- είναι μια εξέταση αίματος που θα δώσει απαντήσεις στα αίτια. Αν δείξει ότι υπάρχει πρόδρομος διαβήτης, ο γιατρός είναι εκείνος που θα καθορίσει το πρέπει να γίνει.

Τέλος, η εμφάνιση ακμής στο σαγόνι μπορεί να σημαίνει ύπαρξη πολυκυστικών ωοθηκών. Σε αυτή την περίπτωση τον λόγο πρέπει να έχει ο γυναικολόγος.

Πηγη pestomou

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *