Τι να βάζετε στο τσάι για να μην αφήνει λεκέδες στα δόντια σας!

Είναι γνωστό ότι πολλές τροφές και ποτά αφήνουν περισσότερους ή πιο…
έντονους λεκέδες στα δόντια. Ένα από τα πιο “ένοχα” ροφήματα για τον ανεπιθύμητο χρωματισμό των δοντιών είναι και το τσάι.

Αν σας αρέσει το τσάι, αλλά ψάχνετε και μια λύση στο ενοχλητικό σύμπτωμα των λεκέδων στα δόντια όταν το πίνετε, τότε δεν έχετε παρά να προσθέσετε κάτι πολύ απλό στο τσάι σας:

Γάλα!

Οι θεαφλαβίνες και θεαρουβιγίνες, τα μόρια στο τσάι που προσκολλούνται στα δόντια και τα επιχρωματίζουν, έχουν επίσης την τάση να συνδέονται και με μια κατηγορία πρωτεΐνών στο γάλα, τις καζεΐνες, που βρίσκονται σε ζωικά γάλατα.

Οι καζεΐνες περιβάλλουν τα μόρια του τσαγιού που προκαλούν τους λεκέδες στα δόντια και σας προστατεύουν.

Αυτή η σύνδεση μεταξύ των πρωτεϊνών γάλακτος και των θεαφλαβινών/θεαρουβιγινών ενισχύεται από τις λιπαρές ουσίες του γάλακτος, οπότε όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα του γάλακτος σε λίπαρά τόσο λιγότερους λεκέδες θα αφήσει το τσάι στα δόντια σας.

Δυστυχώς, αυτή η επίδραση δεν ισχύει για γάλα από σόγια, ρύζι, αμύγδαλο, ή οποιοδήποτε άλλο είδος μη ζωικής προέλευσης, αλλά ισχύει (έσωτ και σε μικρότερο βαθμό) με κρέμες γάλακτος, διότι επίσης περιέχουν κάποιες ποσότητες καζεϊνών.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *