Τουρκμενιστάν: Δείτε την «πύλη της κολάσεως» [εικόνες]

1Ένας φλεγόμενος κρατήρας στη μέση της ερήμου Καρακούμ θα μπορούσε να γίνει το νέο hotspot για τον τουρισμό στο Τουρκμενιστάν.

Η λεγόμενη «πόρτα προς την κόλαση», βρίσκεται περίπου 270 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Ασγκαμπάτ κοντά στο χωριό Ντερβέζ και είναι το αποτέλεσμα μιας γεώτρησης από σοβιετικούς επιστήμονες, η οποία κατέληξε σε… γκάφα.

Οι αξιωματούχοι του τουρισμού στο Τουρκμενιστάν ελπίζουν ότι ο φλεγόμενος κρατήρας θα βοηθήσει στο να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών στο πρώην σοβιετικό κράτος, το οποίο υποδέχεται σήμερα έως 15.000 τουρίστες από περίπου 50 χώρες κάθε χρόνο.

Ο τεράστιος λάκκος, που βρίσκεται μέσα σε κοιτάσματα φυσικού αερίου, δημιουργήθηκε μετά από την κατάρρευση μιας εξέδρας γεώτρησης πετρελαίου το 1971.

Τότε, οι επιστήμονες, φοβούμενοι ότι μεγάλες ποσότητες μεθανίου θα μπορούσαν να απελευθερωθούν και να βλάψουν την κοντινή πόλη, αποφάσισαν να του βάλουν φωτιά, περιμένοντας ότι θα σβήσει μέσα σε λίγες μέρες.

Ωστόσο, παρά το ότι έχουν περάσει πάνω από τέσσερις δεκαετίες ο κρατήρας ακόμα φλέγεται και εκατοντάδες τουρίστες συρρέουν για να τον επισκεφθούν κάθε χρόνο.

Έτσι, τώρα η κυβέρνηση της χώρας ψάχνει έναν τρόπο να μετατρέψει τον φλεγόμενο κρατήρα σε ένα βασικό προορισμό για τους τουρίστες που αναζητούν την περιπέτεια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *