Το κρύο γίνεται όλο και πιο έντονο! Πως πρέπει να ντύσω το μωρό μου;

Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν είναι λόγος να στερηθεί το μωρό μας τη βόλτα του. Αρκεί να είναι ντυμένο σωστά…

Τα μωράκια που γεννήθηκαν μέσα στο φθινόπρωο ή το χειμώνα δεν είναι ανάγκη να περιμένουν να έρθει η Άνοιξη για να γνωρίσουν πώς είναι ο κόσμος έξω από το σπίτι τους.

Σκεφτείτε, άλλωστε, ότι στις βόρειες χώρες όπου οι θερμοκρασίες είναι ακόμα πιο χαμηλές στη διάρκεια του χειμώνα, οι γονείς συνηθίζουν να βγάζουν βόλτα τα παιδιά από τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε είναι μερικοί βασικοί κανόνες ώστε να είναι εκείνο άνετο και ασφαλές κι εσείς σίγουρη ότι κάνετε το καλύτερο για το μωρό σας.
Στο αυτοκίνητο

Ο βασικός κανόνας είναι ότι ποτέ δεν βάζουμε ένα μωρό στο καθισματάκι αυτοκινήτου με φουσκωτά μπουφανάκια ή ολόσωμες φόρμες. Όταν υπάρχει πολύς αέρας ανάμεσα στο σώμα του παιδιού και τις ζώνες ασφαλείας, τότε αυτές δεν το προστατεύουν αρκετά, Ο λόγος είναι ότι ο αέρας αυτός επιτρέπει τη δημιουργία ενός κενού αρκετά μεγάλου ώστε να σε περίπτωση σύγκρουσης το σώμα του μωρού να μπορεί να μετακινηθεί από τη θέση του! Το καλύτερο είναι να φορέσετε στο παιδί ένα ολόσωμο βαμβακερό φορμάκι ή ένα από φλις, αρκεί να είναι εφαρμοστό, και σκουφάκι, να το βάλετε στο καθισματάκι και από πάνω να το σκεπάσετε με μια κουβέρτα. Προσοχή: διπλώστε την κουβέρτα λίγο πάνω από το στήθος του ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να καλύψει το πρόσωποό του.

Στο μάρσιπο

Στο καρότσι

Όταν βγαίνετε βόλτα με το καρότσι, είναι προτιμότερο να ντύνετε το μωρό με στρώσεις ρούχων. Φορέστε του από μέσα ένα μακρυμάνικο φορμάκι, παντελονάκι και κάλστες (ή ολόσωμο φορμάκι) και προσθέστε ένα φούτερ ή μια ζακέτα. Από πάνω βάλτε του ένα ολόσωμο μπουφάν. Μην ξεχάσετε να καλύψετε τα αφτιά, τα χέρια και τα πόδια του -είναι τα πρώτα σημεία που θα νιώσει το κρύο. Εάν το μπουφάν δεν έχει μανίκια που διπλώνουν για να προστατέψουν τα χεράκια του, βάλτε του οπωσδήποτε γάντια. Αποφύγετε τα γάντα και τα σκουφιά που έχουν κορδόνια, όπως και τα κασκόλ για να μην υπάρχει η πιθανότητα να τυλιχτούν σφιχτά γύρω από το λαιμό του παιδιού.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *