Το μεγαλύτερο κυνήγι θαλάσσιων ζώων στον πλανήτη έβαψε την θάλασσα κόκκινη [Βίντεο]

1Σοκαριστικό βίντεο το οποίο τραβήχτηκε χθες δείχνει την έναρξη του βάρβαρου ετήσιου κυνηγιού φώκιας στον Καναδά, κατά το οποίο δεκάδες χιλιάδες φώκιες δολοφονούνται με ρόπαλα για τη γούνα τους.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο γυρίστηκαν από ένα ελικόπτερο από την Humane Society International / στον Καναδά και δείχνουν επαγγελματίες αλιείς μετατρέποντας το νερό και τον πάγο σε κόκκινο όπως σφάζουν τα θηλαστικά, κατά το μεγαλύτερο κυνήγι θαλάσσιων ζώων στον πλανήτη.

«Η δυστυχία αυτών των ανυπεράσπιστων νεογνών είναι εντελώς αποκαρδιωτική, είπε η Rebecca Aldworth, εκτελεστικός διευθυντής της ΕΒΖ / Καναδά.

«Είναι καταστροφικό να παρακολουθούμε τον πόνο αυτών των νεογνών φώκιας, αλλά το κάνουμε για να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο, στοιχεία που θα βοηθήσουν στο κλείσιμο αυτής της βιομηχανίας».

<a “=”” rel=”attachment wp-att-104205″>fokies_kanadas_1

Τα πλάνα που απελευθερώνεται από τη φιλανθρωπική οργάνωση δείχνουν το αίμα των νεογνών φώκιας που στάζει κάτω από τις βάρκες των ψαράδων αφήνοντας ένα ίχνος του κόκκινου στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, στα ανοικτά των ακτών της Νέας Γης.

<a “=”” rel=”attachment wp-att-104206″>fokies_kanadas_2

Οι φώκιες σκοτώνονται κυρίως για τη γούνα τους, αλλά οι κυνηγοί επίσης πωλούν το λίπος τους, το οποίο χρησιμοποιείται για να κάνει το «έλαιο φώκιας» και πωλείται ως συμπλήρωμα για την υγεία, που είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε αφροδισιακά σε ορισμένες ασιατικές αγορές.

<a “=”” rel=”attachment wp-att-104207″>3

<a “=”” rel=”attachment wp-att-104208″>4

Προκειμένου να αποφευχθεί η βλάβη στα δέρματα, τα περισσότερα σκοτώνονται με ρόπαλα ή «hakapik» – ένα εργαλείο για το κυνήγι της φώκιας που έχει μια κεφαλή σφυριού και χρησιμοποιείται για να συντρίψει τα κρανία τους, και ένα άγκιστρο που χρησιμοποιείται για να σύρουν μακριά το σφάγιο.

<a “=”” rel=”attachment wp-att-104209″>5

<a “=”” rel=”attachment wp-att-104210″>6

Μέχρι στιγμής, 35 χώρες έχουν απαγορεύσει το εμπόριο προϊόντων φώκιας συμπεριλαμβανομένων των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.

Ωστόσο, τα προϊόντα φώκιας που προέρχονται από παραδοσιακή θήρα και άλλες κοινότητες αυτοχθόνων πληθυσμών επιτρέπεται να διατίθενται στην αγορά της ΕΕ.

<a “=”” rel=”attachment wp-att-104211″>7

<a “=”” rel=”attachment wp-att-104212″>8

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η καναδική εταιρεία επεξεργασίας PhocaLux International, η οποία κατέχει ένα εργοστάσιο προϊόντων φώκιας στην Κίνα, άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Shenyang, για πώληση αγαθών από γούνα φώκιας της Κίνας.

Περισσότερες από δύο εκατομμύρια φώκιες έχουν σφαγιαστεί από το 2002, καθιστώντας το κυνήγι του Καναδά τη μεγαλύτερη σφαγή θαλάσσιων θηλαστικών στη Γη.

apocalypsejohn.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *