Το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε στο μπάνιο…

Αυτή είναι η πιο κατάλληλη εποχή του χρόνου για να αναθεωρήσετε τις συνήθειές σας όταν μπαίνετε μέσα σε ένα μπάνιο…
Η εποχική γρίπη βρίσκεται προ των πυλών και με τόσα μικρόβια και ιούς να κυκλοφορούν οφείλει ο καθένας μας να είναι σωστά ενημερωμένος για τους κινδύνους που κρύβονται σε κάθε γωνιά.

Το πιο απλό μέτρο πρόληψης ενάντια στους ιούς είναι το τακτικό πλύσιμο των χεριών ή/και η απολύμανσή τους με ειδικά τζελ.

Ερευνητές από το κρατικό πανεπιστήμιο του Michigan στις ΗΠΑ, ανέλυσαν τις συνήθειες των περισσοτέρων ανθρώπων όταν χρησιμοποιούν δημόσιες τουαλέτες και διαπίστωσαν ότι το 10% δεν έπλενε τα χέρια του αφότου έβγαινε από την τουαλέτα.

Επίσης, ο μέσος χρόνος που πλένει κάθε άτομο τα χέρια του είναι μόλις 6”, τη στιγμή που οι ειδικοί επιμένουν ότι απαιτείται καλό τρίψιμο με το σαπούνι για τουλάχιστον 20” προκειμένου να απομακρυνθούν τα βακτήρια από την επιδερμίδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Carl P. Borchgrevink, οι άντρες δεν απασχολούνται γενικά με τους κινδύνους μετάδοσης ασθενειών. Μοιάζουν να ενδιαφέρονται μόνο για την καθαριότητα στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων και όταν ερωτήθηκαν σχετικά, απάντησαν κατά συντριπτική πλειοψηφία ότι αν δεν χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πλύνουν τα χέρια τους.

Το 70% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι πολλές φορές δεν χρησιμοποιεί καν σαπούνι όταν πλένει τα χέρια του και το 81% ότι έχουν γίνει μάρτυρες περιστατικών που κάποιος άλλος έχει χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και δεν έχει πλύνει τα χέρια του.

Μόλις το 60% των αντρών απάντησε ότι πάντοτε πλένει τα χέρια του όταν επισκέπτεται μια δημόσια τουαλέτα σε αντίθεση με το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών που έφτασε το (ικανοποιητικό αλλά όχι και επαρκές) 74%.

Ο δρ Borchgrevink συνιστά τα ακόλουθα για το σωστό πλύσιμο των χεριών:
-Ανοίξτε το νερό και βρέξτε τα χέρια σας
-Βάλτε σαπούνι
-Τρίψτε τα χέρια σας για τουλάχιστον 20”
-Ξεβγάλτε το σαπούνι και σκουπιστείτε
-Χρησιμοποιήστε ένα χαρτί στεγνώματος για να αγγίξετε το χερούλι της πόρτας καθώς εξέρχεστε από την τουαλέτα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *