Το ΜΙΤ σταματά τη συνεργασία με τις Huawei και ZTE

Το ΜΙΤ σταματά τη συνεργασία με τις Huawei και ZTE

mit.edu

Το MIT ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει σταματήσει τις συνεργασίες με τις Huawei Technologies και ZTE Corp εξαιτίας των ερευνών των αμερικανικών ομοσπονδιακών αρχών πάνω στις φερόμενες παραβιάσεις κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την αμερικανική κυβέρνηση από τις κινεζικές εταιρείες.

«Το MIT δεν αποδέχεται νέες αλληλεπιδράσεις ούτε ανανεώνει υπάρχουσες με τη Huawei και τη ΖΤΕ ή τις θυγατρικές τους, εξαιτίας ομοσπονδιακών ερευνών σχετικά με τις παραβιάσεις περιορισμών που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο κυρώσεων» αναφέρει η Μαρία Ζούμπερ, αντιπρόεδρος έρευνας του ΜΙΤ, σε επιστολή της που αναρτήθηκε online.

Η Ζούμπερ πρόσθεσε επίσης ότι οι συνεργασίες του ιδρύματος με την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία θα εξεταστούν περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στο έτος το Oxford University στη Μ. Βρετανία σταμάτησε επίσης να δέχεται χρηματοδότηση από τη Huawei.

Όπως σημειώνει το Reuters, το ΜΙΤ εντάσσεται και αυτό σε μια μακρά λίστα αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που σταματούν τη χρήση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Huawei και άλλων κινεζικών εταιρειών για να αποφύγουν τη διακοπή της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης.

Η Μενγκ Ουαντζού, οικονομική διευθύντρια και κόρη του ιδρυτή της Huawei, Ρεν Ζενγκφέι, είχε συλληφθεί στον Καναδά τον Δεκέμβριο, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

Επίσης, η ΖΤΕ αναγκάστηκε να παύσει μέρος των δραστηριοτήτων της μεταξύ του Απριλίου και του Ιουλίου το 2018 εξαιτίας αμερικανικών κυρώσεων, αφού στελέχη του υπουργείου Εμπορίου ανέφεραν ότι η εταιρεία είχε παραβιάσει μια προηγούμενη συμφωνία και είχε εντοπιστεί να αποστέλλει παράνομα αμερικανικής προέλευσης αγαθά στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα. Ακολούθησε άρση των κυρώσεων όταν η ΖΤΕ πλήρωσε 1,4 δισ. δολάρια σε πρόστιμα.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *