Το μυστήριο των οστών των 12 Αποστόλων στο Fatih Cami στην Κωνσταντινούπολη

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει μια μεγάλη προσπάθεια από πολλούς Τούρκους να πείσουν την διεθνή κοινότητα ότι πολύτιμες παρακαταθήκες της χριστιανοσύνης βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη όπου μεταφέρθηκαν μετά την ανακήρυξη της σαν πρωτεύουσα της χριστιανικής Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Έτσι πρόσφατα δημιουργήθηκε ζήτημα από τους ισχυρισμός των Τούρκων ότι άγια οστά των Δώδεκα Αποστόλων βρίσκονται θαμμένα στην Πόλη. Συγκεκριμένα ο Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας, Yasar İliksiz, υποστήριξε σε ένα εκτενές ρεπορτάζ στην τουρκική εφημερίδα Sabah ότι οστά των Δώδεκα Απόστολων είναι θαμμένα κάτω από το Fatih Camı, δηλαδή το τζαμί που έκτισε ο ίδιος ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής και δεσπόζει μπρος στην γέφυρα του Κερατίου που είναι γνωστή σαν Galata Köprüsü.

Όπως είναι γνωστό στη θέση αυτού του τζαμιού βρίσκονταν πριν από τη άλωση ο μεγαλοπρεπής ναός των Αγίων Αποστόλων. Ο ναός αυτός δόθηκε στο Πατριαρχείο μετά την άλωση για να γίνει η έδρα του. Μετά όμως από ένα επεισόδιο όπου στην αυλή του βρέθηκε νεκρός ένας επιφανής Τούρκος, το Πατριαρχείο αποχώρησε από τον ναό φοβούμενο κάποια αντίποινα σε βάρος του.

Ο ναός στη συνέχεια κατεδαφίστηκε για να κτιστεί το τζαμί. Σήμερα οι Τούρκοι ανακινούν το θέμα ότι κάτω από το τζαμί, δηλαδή στα θεμέλια του ναού των Αγίων Απόστολων, βρίσκονται τα οστά των Απόστολων που είχαν μεταφερθεί εκεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, από τον πρώτο χριστιανό αυτοκράτορα, τον Κωνσταντίνο τον Μέγα.
Να σημειωθεί ότι στο ίδιο μέρος, όπως ανέφεραν οι Τούρκοι ερευνητές, κρύβεται ο σωρός του Μεχμέτ του Πορθητή, δηλαδή του Fatih, o οποίος δεν ανοίγεται στο κοινό γιατί όπως έχουν αποκαλύψει οι ίδιοι οι Τούρκοι, στο πλάι του υπάρχει μια εικόνα της Παναγίας με τον Χριστό Labels Μυστήρια Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *