Το Facebook λανσάρει υπηρεσία γνωριμιών στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το Facebook λανσάρει υπηρεσία γνωριμιών στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το Facebook προχώρησε στο επίσημο λανσάρισμα στις Ηνωμένες Πολιτείες της υπηρεσίας γνωριμιών που είχε ανακοινωθεί τον Μάιο του 2018, σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις ανάλογες εφαρμογές Tinder και Bumble.

Το Facebook Dating υπάρχει μέσα στην βασική εφαρμογή του Facebook, σε δικό του tab, με τα πιθανά «ταιριάσματα» να μην προέρχονται από τους ήδη υπάρχοντες φίλους του χρήστη στην εφαρμογή αλλά από άλλους χρήστες της υπηρεσίας οι οποίοι επίσης χρησιμοποιούν το Dating.

Το Facebook Dating προορίζεται να ανταγωνιστεί ανάλογες εφαρμογές γνωριμιών, όπως το Tinder και το Bumble, ενώ και ο σχεδιασμός της υπηρεσίας είναι παρεμφερής. Οι χρήστες μπορούν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους για ένα πιθανό ταίριασμα είτε κάνοντας το γνωστό «like» στο αντίστοιχο προφίλ είτε σχολιάζοντας μία φωτογραφία. Επιπλέον, η υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα να δεις τα προφίλ ατόμων που έχουν εκφράσει αντίστοιχο ενδιαφέρον προς το δικό σου προφίλ. Επιπρόσθετα, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν αν θα βλέπουν πιθανά ταιριάσματα με χρήστες με τους οποίους έχουν κοινούς φίλους.

Σύμφωνα με τον Business Insider, το Facebook διατηρεί ένα διακριτό πλεονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες υπηρεσίες γνωριμιών που δεν είναι άλλο από τον άμεση πρόσβαση στο προφίλ του χρήστη, κάτι που οι υπόλοιπες εφαρμογές δεν έχουν και προσπαθούν να καλύψουν το συγκεκριμένο κενό συνήθως με την συμπλήρωση κάποιου ερωτηματολογίου ή ζητώντας από τους χρήστες να πιστοποιήσουν την ταυτότητά τους μέσω sign in..

Το Facebook Dating επιτρέπει το φιλτράρισμα των πιθανών γνωριμιών μέσω ατόμων που αποτελούν μέρος συγκεκριμένων Facebook Groups ή που έχουν παρακολουθήσει συγκεκριμένα events στο Facebook κατά το παρελθόν ή πρόκειται να το κάνουν στο μέλλον. «Θέλουμε οι άνθρωποι να θυμούνται ότι έχουμε να κάνουμε με πραγματικούς ανθρώπους και όχι με κάρτες προφίλ», δήλωσε στον Business Insider ο επικεφαλής του project, Nathan Sharp.

Δεύτερο πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι η υπηρεσία είναι δωρεάν, σε αντίθεση με ανάλογες εφαρμογές γνωριμιών για τις οποίες πρέπει να πληρώσεις ώστε να έχεις πρόσβαση σε premium χαρακτηριστικά.

Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία του Facebook Dating είναι το Secret Crush. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει μυστικά εννέα από τους υπάρχοντες «φίλους» για τους οποίους ενδεχομένως να υπάρχει και ερωτικό ενδιαφέρον. Εάν κάτι αντίστοιχο κάνει και κάποιος από αυτούς τους εννέα, τότε η εφαρμογή σε ενημερώνει. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό πλέον θα ενσωματωθεί και για τους Instagram followers του χρήστη.

Επιπλέον, οι χρήστες του Facebook Dating θα μπορούν να προσθέτουν αναρτήσεις τους από το Instagram στα προφίλ τους. Ακόμη, μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι εφικτό να ποστάρονται Stories στα Facebook Dating προφίλ που προέρχονται είτε από την βασική εφαρμογή του Facebook ή από το Instagram.

Η εφαρμογή Facebook Dating είχε ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου F8 του 2018 και μέχρι σήμερα έχει λανσαριστεί σε 20 συνολικά χώρες. Το λανσάρισμα στις ΗΠΑ αποτελεί σημαντική επέκταση ως προς την υπηρεσία, η οποία είχε αρχικά καταστεί διαθέσιμη πέρυσι στην Κολομβία, την Ταϊλάνδη, τον Καναδά, την Αργεντινή και το Μεξικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Facebook παρέχει συμβουλές ασφαλείας σε όσους εγγράφονται και δημιουργούν προφίλ Dating, τονίζοντας πως δεν κάνει ελέγχους πάνω στα άτομα που βρίσκονται πίσω από τα προφίλ. «Αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες με δική σας ευθύνη» αναφέρει σχετικά. Το Facebook εκτιμά ότι θα λανσάρει την υπηρεσία γνωριμιών του στην Ευρώπη κατά τις αρχές του 2020, πέρα από τις 20 χώρες όπου είναι ήδη διαθέσιμη.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *