Το Viva Smartscooter θέλει να αλλάξει τις αστικές μετακινήσεις

Το Viva Smartscooter θέλει να αλλάξει τις αστικές μετακινήσεις

Η Gogoro είναι μία εταιρεία από την Ταϊβάν που έχει γίνει γνωστή από τα ηλεκτρικά της scooter που μπορούν να αλλάζουν τις μπαταρίες τους όποτε το επιθυμεί ο κάτοχός τους.

Η νεότερη προσθήκη στην γκάμα των δίτροχων της εταιρείας είναι το Viva Smartscooter, που -όπως γίνεται κατανοητό και από το όνομά του- φέρνει αρκετές έξυπνες λειτουργίες στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις. Οι δημιουργοί του επιθυμούν να το θέσουν ως έναν αντικαταστάτη των ρυπογόνων scooters στην κατηγορία από τα 50 έως και τα 100 κυβικά εκατοστά που κυκλοφορούν στις σύγχρονες πόλεις κατά μυριάδες.

Ένα από τα πρώτα ενδιαφέροντα στοιχεία για το Viva Smartscooter είναι ότι το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο από ένα συνθετικό υλικό που επιτρέπει τις αντικαταστάσεις και τις επισκευές, χωρίς μεγάλο κόστος και κόπο. Το όχημα είναι διαθέσιμο σε πέντε διαφορετικά χρώματα και καταφέρνει να κρατά το βάρος του εξαιρετικά χαμηλά, αφού η ζυγαριά δείχνει τα 80 κιλά, μαζί με τις μπαταρίες. Η αυτονομία που προσφέρει είναι τα 85 χιλιόμετρα, με μία φόρτιση.

Μαζί με την πώληση των οχημάτων, η Gogoro δημιουργεί και ένα δίκτυο φορτιστών, προκειμένου να μπορεί κανείς να το χρησιμοποιεί για μεγαλύτερες αποστάσεις. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 50 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ υπάρχει και ένας αποθηκευτικός χώρος 21.6 λίτρων για το κράνος και μερικά πράγματα ακόμα.

Περνώντας στα smart στοιχεία του δίτροχου, αξίζει να σημειωθεί το iQ Smart Keycard που διαθέτει τεχνολογία NFC για να το ακουμπά κανείς πάνω στο δίτροχο και να μπορεί να το εκκινήσει. Σε συνεργασία με ένα συνδεδεμένο smartphone, το scooter αναγνωρίζει το πρόσωπο του οδηγού του, για να αποφεύγεται η κλοπή, ενώ είναι εφικτή και η χρήση άλλων μεθόδων, όπως είναι ο κωδικός ή η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος.

Με τη βοήθεια της κατάλληλης εφαρμογής, μπορεί να δει κανείς πού είναι ο κοντινότερος σταθμός φόρτισης, καθώς και να κάνει μία επισκόπηση της συνολικής κατάστασης του οχήματος. Η παγκόσμια διάθεση του scooter αυτού αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2020.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *