Το YouTube κατέβασε λογαριασμούς για «επιχειρήσεις επιρροής» σχετικά με το Χονγκ Κονγκ

Το YouTube κατέβασε λογαριασμούς για «επιχειρήσεις επιρροής» σχετικά με το Χονγκ Κονγκ

REUTERS/Dado Ruvic

Η Google έκλεισε 210 κανάλια στο YouTube, για τα οποία ανέφερε ότι περιλαμβάνονταν σε μια «συντονισμένη» προσπάθεια δημοσιοποίησης υλικού σχετικά με τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ.

Όπως τόνισε η εταιρεία, η ανακάλυψη αυτή συνάδει με πρόσφατες παρατηρήσεις και ενέργειες «σχετιζόμενες με την Κίνα» που ανακοινώθηκαν από το Facebook και το Twitter- τα οποία πρόσφατα ανακοίνωσαν πως έκλεισαν λογαριασμούς στις πλατφόρμες τους για τον ίδιο λόγο.

«Διαπιστώσαμε χρήση VPN και άλλων μεθόδων απόκρυψης της προέλευσης αυτών των λογαριασμών και άλλων δραστηριοτήτων που συνδέονται κατά κανόνα με συντονισμένες επιχειρήσεις επιρροής» σημείωσε η Google. Ωστόσο, η εταιρεία δεν διευκρίνισε εάν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του Twitter πως επρόκειτο για υποστηριζόμενη από κυβέρνηση εκστρατεία με σκοπό την υπονόμευση των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ, ούτε εάν σχεδιάζει να απαγορεύσει τις πωλήσεις διαφημίσεων σε κρατικά ΜΜΕ, όπως πχ το κινεζικό Xinhua.

To Twitter ανακοίνωσε πως απενεργοποίησε 936 λογαριασμούς που χρησιμοποιούνταν για να «σπείρουν πολιτική διχόνοια στο Χονγκ Κονγκ». Σύμφωνα με το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι λογαριασμοί προέρχονταν από την κινεζική ενδοχώρα και εντάσσονταν σε μια συντονισμένη προσπάθεια υπονόμευσης της «νομιμότητας και των πολιτικών θέσεων του κινήματος διαμαρτυρίας».Το Facebook, από πλευράς του, ενημέρωσε πως, μετά από πληροφόρηση από το Twitter, κατέβασε «επτά σελίδες, τρεις ομάδες και πέντε λογαριασμούς».

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *