Τελευταία Νέα

Τρία έξυπνα τρικ για να μην ξεφεύγετε με το φαγητό

1Φορτωθήκατε το καλοκαίρι αλλά δε θέλετε να ξεκινήσετε αυστηρή δίαιτα; Υιοθετήστε τρεις απλές συνήθειες θα σας βοηθήσουν να τρώτε λιγότερο χωρίς να στερείστε.

1. Προετοιμάστε μικρότερες μερίδες

Συνήθως ανησυχούμε μήπως δε φτάσει το φαγητό, όμως σχεδόν πάντα περισσεύει με αποτέλεσμα να ξεφεύγουμε στις μερίδες. Προσπαθήστε να υπολογίζετε τις μερίδες του φαγητού με μεγαλύτερη ακρίβεια ή αποθηκεύστε τις επιπλέον μερίδες για να καλύψετε τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας. Μόλις 20% επιπλέον ποσότητα φαγητού σε κάθε γεύμα μπορεί να σας «φορτώσει» σταδιακά με 10 επιπλέον κιλά. Αν και η ποιότητα του φαγητού αποτελεί προτεραιότητα στο αδυνάτισμα, η διαχείριση της ποσότητας είναι επίσης απαραίτητη για να φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος.

2. Μην τρώτε μπροστά στην τηλεόραση

Όταν τρώμε βλέποντας τηλεόραση είναι πολύ πιο εύκολο να ξεφύγουμε με τις ποσότητες ή να μην αντιληφθούμε ότι έχουμε χορτάσει και να συνεχίσουμε να τρώμε μηχανικά. Εάν όμως παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο γεύμα μας, εστιάζοντας στις γεύσεις και τα αρώματα του φαγητού, χορταίνουμε περισσότερο και αποφεύγουμε τα περιττά σνακ μέσα στην ημέρα.

3. Μην τρώτε γρήγορα

Το φαγητό δεν είναι καθημερινή «υποχρέωση», αλλά ανάγκη και απόλαυση. Μη βιάζεστε να τελειώσετε το γεύμα σας προκειμένου να επιστρέψετε στη δουλειά ή να ολοκληρώσετε τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της ημέρας. Όταν τρώμε γρήγορα, είναι πιο πιθανό να καταναλώσουμε μεγάλες ποσότητες φαγητού και να φουσκώσουμε μετά από ένα γεύμα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *