Χαλάρωση περιορισμών από τις ΗΠΑ στη Huawei- «μας υποτιμούν» λέει ο ιδρυτής της

Χαλάρωση περιορισμών από τις ΗΠΑ στη Huawei- «μας υποτιμούν» λέει ο ιδρυτής της

REUTERS/CHINA STRINGER NETWORK

Δείτε ακόμα

  • Ιδρυτής Huawei: Οι ΗΠΑ «υποτιμούν» την εταιρεία 21/05 07:36
  • «Πόλεμος» στο Android: Τι σημαίνει για τους χρήστες ο αποκλεισμός της Google στη Huawei 20/05 17:34
  • Η Google αποκλείει τη Huawei από ορισμένες αναβαθμίσεις και εφαρμογές 20/05 08:58

Η αμερικανική κυβέρνηση χαλάρωσε προσωρινά τους εμπορικούς περιορισμούς που έθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στην κινεζική Huawei, σε μια κίνηση με σκοπό την ελαχιστοποίηση της αναταραχής που προκαλείται στους πελάτες της εταιρείας- ωστόσο ο ιδρυτής της υποβάθμισε την ενέργεια αυτή λέγοντας πως η κινεζική εταιρεία είχε προετοιμαστεί για τέτοιου είδους ενδεχόμενα.

Όπως αναφέρει το Reuters, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου θα επιτρέπει στη Huawei Technologies να αγοράζει αμερικανικής προέλευσης προϊόντα προκειμένου να διατηρήσει τα υπάρχοντα δίκτυά της και να παρέχει software updates σε υπάρχουσες συσκευές. Ωστόσο, συνεχίζει να απαγορεύεται στον μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο να αγοράζει αμερικανικά εξαρτήματα για την κατασκευή νέων προϊόντων χωρίς να έχουν προηγηθεί σχετικές άδειες/ εγκρίσεις (οι οποίες πιθανότατα δεν θα δίνονται). Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση αναφέρει πως οι περιορισμοί αυτοί οφείλονται στην εμπλοκή της εταιρείας σε δραστηριότητες επιβλαβείς για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ ή στα συμφέροντα εξωτερικής πολιτικής τους.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουΐλμπουρ Ρος, στόχος της νέας αυτής κίνησης είναι να δοθεί χρόνος σε αυτούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και βασίζονται σε εξοπλισμό της Huawei ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

«Εν ολίγοις, η άδεια αυτή θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις για τους υπάρχοντες χρήστες κινητών Huawei και τα αγροτικά broadband δίκτυα» πρόσθεσε ο Ρος. Η άδεια αυτή είναι σε ισχύ ως τις 19 Αυγούστου και υποδεικνύει πως οι αλλαγές στην αλυσίδα προμηθευτών της Huawei ίσως να έχουν άμεσες και απρόβλεπτες επιπτώσεις στους πελάτες της.

EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Ο ιδρυτής της Huawei, Ρεν Ζενγκφέι

Παρόλα αυτά, ο ιδρυτής της εταιρείας, Ρεν Ζενγκφέι, δήλωσε την Τρίτη πως η προσωρινή αυτή χαλάρωση δεν έχει και πολλή σημασία για την εταιρεία, καθώς προετοιμαζόταν για ένα τέτοιο σενάριο. «Οι ενέργειες της αμερικανικής κυβέρνησης αυτή τη στιγμή υποτιμούν τις δυνατότητές μας» είπε ο Ρεν σε συνέντευξή του στο κινεζικό CCTV. Όπως τόνισε, η Huawei είναι σε αντιπαράθεση με την αμερικανική κυβέρνηση και όχι με τις αμερικανικές εταιρείες, και η εταιρεία είναι σε θέση να κατασκευάζει τα τσιπ που αγοράζει από τις ΗΠΑ- αν και αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει να αγοράζει αμερικανικά τσιπ.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *