«Έξυπνο» παράθυρο αυτοκινήτου για τυφλούς επιβάτες

«Έξυπνο» παράθυρο αυτοκινήτου για τυφλούς επιβάτες

www.rnib.org

Ένα «έξυπνο» παράθυρο αυτοκινήτου που θα δίνει σε τυφλούς επιβάτες τη δυνατότητα να «δουν» το τοπίο το οποίο προσπερνά το όχημά τους αναπτύσσει η Ford.

Όπως αναφέρει το BBC, το πρωτότυπο, με την ονομασία Feel the View, χρησιμοποιεί φωτογραφίες υψηλού κοντράστ για την αναπαραγωγή του τοπίου μέσω χρήσης φώτων LED. Αυτό που κάνουν οι επιβάτες είναι να αγγίζουν το παράθυρο- οθόνη για να νιώθουν τις διαφορετικές αποχρώσεις του γκρίζουν να δονούνται σε διαφορετικές εντάσεις.

Το Royal National Institute of Blind People ανέφερε ότι υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της εταιρείας, καθώς θα συμβάλουν στο «γκρέμισμα τειχών» και θα κάνουν το ταξίδι πιο διασκεδαστικό και ευχάριστο για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, όπως είπε ο Ρόμπιν Σπρινκς, innovation manager της RNIB, στο BBC.

Οι ερευνητές της Ford στην Ιταλία και το GTB Roma σχεδίασαν το πρωτότυπο σε συνεργασία με την Aedo, μια τοπική startup που κατασκευάζει συσκευές για ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Πέρα από τα παράθυρα, το «έξυπνο» αυτό αυτοκίνητο διαθέτει έναν βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, που περιγράφει φωνητικά το τοπίο έξω από το παράθυρο. Σε βίντεο όπου επιδεικνύεται η τεχνολογία φαίνεται μια τυφλή γυναίκα να ακουμπά το περίγραμμα ενός βουνού, ενώ μια φωνή περιγράφει την εικόνα ως «χιονισμένο βουνό».

«Επιδιώκουμε να κάνουμε καλύτερες τις ζωές των ανθρώπων, και αυτή ήταν μια φανταστική ευκαιρία να βοηθήσουμε τους τυφλούς επιβάτες να βιώνουν μια πολύ ωραία διάσταση της οδήγησης» είπε εκπρόσωπος της Ford.


Πηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *