Έτσι μπορείς να κάνεις 40 δολάρια να μετατραπούν σε 10 εκατομμύρια!!

1Ο Γουόρεν Μπάφετ ισχυρίζεται ότι έχει τη λύση.

Ο Γουόρεν Μπάφετ θεωρείται από πολλούς ο σπουδαιότερος επενδυτής όλων των εποχών και φαίνεται πως είναι επίσης ο άνθρωπος που έχει μία απλή λύση, η οποία μπορεί να βοηθήσει τον καθένα (;) να μετατρέψει 40 δολάρια σε δέκα εκατομμύρια δολάρια.
Πριν λίγα χρόνια, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway μίλησε για μία από τις πλέον αγαπημένες του εταιρείες, την Coca Cola. Ανέφερε, λοιπόν, πως κατόπιν μερισμάτων, διασπάσεων μετοχών και επανεπενδύσεων, κάποιος που αγόρασε μετοχές της Coca Cola αξίας μόλις 40 δολαρίων όταν η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1919, σήμερα θα μπορούσε να έχει στα χέρια του μετοχές αξίας τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2012 το διοικητικό συμβούλιο πρότεινε split των μετοχών της εταιρείας, με αποτέλεσμα η αξία των μετοχών των 40 δολαρίων να εκτοξεύεται στα 9,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ συνυπολογίζοντας τη συνολική απόδοση των μετοχών της Coca Cola, η σημερινή αξία των μετοχών αυτών διαμορφώνεται στα 10,8 εκατομμύρια δολάρια.
Τα μαθήματα που σύμφωνα με τον Γουόρεν Μπάφετ πρέπει να διδαχθούν οι επενδυτές από αυτή την ιστορία είναι τα εξής:

Μία επένδυση στην Coca-Cola εκείνη την εποχή δεν ήταν εντελώς απερίσκεπτη. Οι τιμές της ζάχαρης ήταν σε ανοδική πορεία. Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε τελειώσει ένα χρόνο πριν. Η Μεγάλη Ύφεση συνέβη λίγα χρόνια αργότερα. Υπήρξαν αμέτρητα άλλα πράγματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 χρόνων που θα έκαναν κάποιον να αναρωτηθεί αν τα χρήματά του πρέπει να είναι σε μετοχές, πόσο μάλλον σε μια εταιρεία καταναλωτικών αγαθών όπως η Coca-Cola. Όμως, ο χρόνος τελικά δικαίωσε τους επενδυτές που έριξαν εξ αρχής τα χρήματά τους και δεν τα απέσυραν παρά τα όσα προέκυψαν στην πορεία.

Συχνά, οι επενδυτές λαμβάνουν συμβουλές για επενδύσεις όταν η αγορά βρίσκεται σε άνοδο και πωλήσεις όταν η αγορά πέφτει. Αυτό το είδος τεχνικής ανάλυσης λαμβάνει συχνά την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, αλλά έχει αποδειχθεί πως απλώς δεν είναι καλύτερη από ό, τι η τυχαία πιθανότητα.

Οι επενδυτές θα πρέπει να αντιληφθούν πως το να αγοράζεις μετοχές μίας εταιρείας δεν είναι σαν να παίζει τα λεφτά σου στη νίκη μίας ομάδας έναντι μίας άλλης. Πρόκειται για την αγορά ενός τμήματος μίας επιχείρησης. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοούν οι επενδυτές της σχέση της τιμής και της αξίας των μετοχών, καθώς και να δίνουν βάση στο αν προχωρούν στην επένδυσή τους την κατάλληλη στιγμή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *