Αιγύπτια ακτιβίστρια προκαλεί ανοικτά το ισλαμικό κράτος (IS)

1Μια Αιγύπτια φεμινίστρια η Aliaa Magda Elmahdy  23 ετών προκάλεσε με μια φωτογραφία της στο προσωπικό της blog αλλά και σε site κοινωνικής δικτύωσης την ισλαμική εγκληματική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) βάζοντας την προσωπική της ασφάλεια σε κίνδυνο.

Η Magda Elmahdy   φωτογραφήθηκε γυμνή επάνω στη σημαία του ισλαμικού κράτους μαζί με μια άλλη γυναίκα η οποία φορά την παραδοσιακή μαντήλα με τη μια να αφοδεύει και την Αιγύπτια φεμινίστρια να βρίσκεται σε εμμηνόρροια. Η κίνησή της αυτή έχει προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών σε πολλές μουσουλμανικές χώρες και παρά τον εγκληματικό χαρακτήρα του IS καθώς στη σημαία αναφέρεται η φράση «δεν υπάρχει άλλος θεός εκτός από τον Αλλάχ».

Αν και δεν εξήγησε το λόγο για αυτή τη φωτογραφία εντούτοις σε άλλες αναρτήσεις της έχει διαμαρτυρηθεί έντονα για το νόμο της Σαρία που επιβάλλει το ισλαμικό κράτος όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η υποχρέωση της γυναίκας να φορά πλήρη ενδυμασία που να κρύβει και το πρόσωπό της (μπούρκα) αλλά και να μην μπορεί να βγει από το σπίτι της εάν δεν συνοδεύεται από έναν άλλο άνδρα συγγενή.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *