Αυνανισμός: Με τι συχνότητα… επιδίδονται άντρες και γυναίκες;

1Ακόμα και στις μέρες μας, όπου η σεξουαλική απελευθέρωση των τελευταίων γενιών, σε συνδυασμό με την εξάπλωση της πληροφόρησης, της εικόνας και του Διαδικτύου, έχουν σπάσει σχεδόν κάθε «ταμπού» γύρω από το σεξ και την σεξουαλικότητα των ανθρώπων, ο αυνανισμός εξακολουθεί να «κρύβεται κάτω από το χαλάκι» στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ξεκαθαρίζουν πως ο αυνανισμός, ή αυτοϊκανοποίηση, είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά, χωρίς ηλικιακά όρια. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, στους άνδρες είναι πιο συχνή συμπεριφορά αυτή στις νεότερες ηλικίες, ενώ οι γυναίκες αυνανίζονται συχνότερα μετά την τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

Ενδεικτική εξάλλου είναι έρευνα του πανεπιστημίου του Chicago, η οποία έδειξε ότιτο 85% των ανδρών που ήταν σε μόνιμη σχέση δήλωσε πως αυτοϊκανοποιούνταν με το ποσοστό στις γυναίκες να ανέρχεται στο 45%.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Συγκεκριμένα η Mona Chalabi από την ιστοσελίδα συγκέντρωσης στατιστικών FiveThirtyEight ανέλυσε τα δεδομένα από την Εθνική Δημοσκόπηση Σεξουαλικής Υγείας και Συμπεριφοράς (NSSHB) του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, ώστε να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τη συχνότητα και τη διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης σε άνδρες και γυναίκες.

Να σημειωθεί εδώ ότι η δημοσκόπηση NSSHB αφορούσε σε 5.865 Αμερικανούς ηλικίας 14-94 ετών. Η Chalabi κατέγραψε τους αριθμούς για τα δύο φύλα ανά ηλικία.

Όπως προκύπτει οι γυναίκες σε ποσοστό 9% αυτοικανοποιούνται δυο έως τρεις φορές την εβδομάδα στην ηλικία των 30 – 39 ετών. Αντίστοιχα το ποσοτό των ανδρών της ίδιας ηλικίας που καταφεύγουν σε αυτή την πρακτική αγγίζει το 20.6%!

Δείτε στον πίνακα όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν από την βασική ερώτηση που έγινε στους συμμετέχοντες: “Πόσο συχνά αυνανίζεστε;”

αυνανισμός

iatropedia.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *