Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα μπαρ του κόσμου! (photo)

1Για 6η συνεχόμενη χρονιά, το περιοδικό Drinks International ανακοίνωσε τα 50 καλύτερα bar στον κόσμο με τις κορυφαίες θέσεις να κατέχουν το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη. Η ψηφοφορία έγινε από 334 τοπ bartenders και επαγγελματίες του χώρου απ’ όλο τον κόσμο ενώ η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Δες ποια μπαρ επέλεξαν.

1. The Artesian, Λονδίνο: Για τρία συνεχόμενα χρόνια, αυτό το παράξενα διακοσμημένο μπαρ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Φημίζεται για το γεγονός ότι ξεπερνάει τα όρια όταν πρόκειται για το ντεκόρ και το μενού, ενώ οι επισκέπτες αναμένουν το επόμενο σουρεάλ σκηνικό που οι ιδιοκτήτες σκοπεύουν να στήσουν τον Ιούλιο του 2015.

2. Dead Rabbit, Νέα Υόρκη: Το όνομά του προέκυψε από το μία Ιρλανδοαμερικανική συμμορία που δρούσε στα μέσα του 19ου αιώνα. Το ισόγειό του έχει ένα σχετικά χαλαρό vibe. Βαρελίσια μπύρα, ουίσκι και μεσημεριανό φαγητό. Στον πάνω όροφο το μενού είναι πιο δημιουργικό, το ντεκόρ στέκεται στη λεπτομέρεια και το σέρβις είναι πρώτης τάξεως.

3. Nightjar, Λονδίνο: Αυτός ο art-deco χώρος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τρεις λέξεις: swing, εποχή ποτοαπαγόρευσης και αίγλη των 20’s. Η μουσική του Nightjar είναι από τις καλύτερες του Λονδίνου, το ίδιο και τα ποτά χάρη στη βασίλισσα των κοκτέιλ Marian Beke.

4. Attaboy, Νέα Υόρκη: Πρόκειται για το πρώην Milk & Honey. Μόνο που το Attaboy είναι πιο ευρύχωρο και φιλόξενο χάρη στους ιδιοκτήτες Sam Ross και Michael McIlroy. Βρίσκεται στη νευραλγική θέση Lower East Side, έχει ρομαντικό φωτισμό και φημίζεται για τα μοναδικά του κοκτέιλ.

5. Employees Only, Νέα Υόρκη: Ιδρύθηκε από τον μάστερ των κοκτέιλ Dushan Zaric. Η αισθητική του είναι Art Deco με κομψές και καμπυλωτές γραμμές. Βρίσκεται στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται και λειτουργεί κάθε βράδυ της εβδομάδας.

6. Canon, Σιάτλ: Όπως ένα μουσείο, το Canon «εκθέτει» μία συλλογή από 3.300 ετικέτες ποτών. «Είναι μία αναφορά στις ρίζες της βρετανικής παμπ» αναφέρει ο ιδιοκτήτης Jamie Boudreau.

7. The Baxter Inn, Σίδνεϊ: Το ατού του μαγαζιού είναι η απίστευτη ποικιλία ουίσκι. Είναι σαν μία βιβλιοθήκη με ουίσκι.

8. American Bar at The Savoy, Λονδίνο: Πρόκειται για το παλαιότερο κοκτέιλ μπαρ στο Λονδίνο, αφού έχει μία ιστορία 125 χρόνων. Μία από τις πρώτες bartender του ήταν η Ada Coleman, η εφευρέτρια του ποτού Hanky Panky. O Peter DorellI επίσης ξεκίνησε την καριέρα του εκεί.

9. High Five, Τόκιο: Σε αυτό το μπαρ θα βρεις τον Hidetsugu Ueno, έναν από τους κορυφαίους bartender της Ιαπωνίας. Ο Ueno δεν πιστεύει στους καταλόγους. Κάθε ποτό που σερβίρει είναι κομμένο και ραμμένο στα γούστα του κάθε πελάτη.

10. 28 Hong Kong Street, Σιγκαπούρη: Αυτό το κρυμμένο καλά bar που ξεχωρίζει παγκοσμίως μόλις έκλεισε τα 3 του χρόνια. Και από το Νοέμβριο, στη μπάρα του 28 Hong Kong Street βρίσκεται ο David Cordoba παγκόσμιος πρεσβευτής του Bacardi.

πηγή: followme.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *