Αυτές είναι οι 8 super τροφές για να μην αρρωστήστε ποτέ

Υπάρχουν άπειρες τροφές που είναι πλούσιες πηγές βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων…
Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να τις μάθουμε και να τις εντάξουμε στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα, προκειμένου να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας από τις ασθένειες.

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις 8 υπερ-τροφές του χειμώνα που θα πρέπει να κατέχουν περίοπτη θέση στην κουζίνα σας όλο το χρόνο!

Μαύρη σοκολάτα!

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, σιδήρου, μαγνησίου και ψευδάργυρου, στοιχείο απαραίτητο για δυνατό ανοσοποιητικό. Μην θεωρείτε πως η σοκολάτα γάλακτος θα έχει τα ίδια αποτελέσματα, καθώς το ποσοστό κακάου είναι αυτό που κάνει την ουσιαστική διαφορά.

Μπρόκολο!

Μπορεί να μη θέλετε ούτε να το βλέπετε, αλλά ίσως αλλάξετε γνώμη αν μάθετε ότι μία μερίδα προσφέρει παραπάνω από την ημερήσια προτεινόμενη δόση βιταμίνης C, μαζί με τις βιταμίνες A, D, B6, K, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο. Παράλληλα, το μπρόκολο βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, εξουδετερώνοντας τα περιττά στοιχεία που έχουν εισέλθει σε αυτόν.

Κινόα!

Οι μαγικοί σπόροι της είναι τράπεζες αμινοξέων, πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών, καλίου και σιδήρου. Ανάλογα με τον τρόπο που θα τους μαγειρέψετε τρώγονται είτε για πρωινό είτε για συνοδευτικό στο δείπνο.

Αβοκάντο!

Δεν επωφελείται μόνο η καρδιά σας, αλλά ολόκληρο το σώμα από τις φυτικές ίνες, τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες και τα υγιή λιπαρά του. Σύμφωνα με έρευνες, το αβοκάντο έχει αντικαρκινική δράση, ενώ έχει την ιδιότητα να ρίχνει τη χοληστερίνη και την πίεση.

Καρότα!

Αποτελεί «τράπεζα» βήτα-καροτένιου, που μετατρέπεται από τον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βιταμίνη Α είναι βασικό στοιχείο για την αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ενώ ειδικά το χειμώνα μας προστατεύει από ιούς και αναπνευστικά προβλήματα.

Σολομός!

Η έλλειψη ήλιου το χειμώνα είναι δυνατό να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Καλό θα είναι λοιπόν να φροντίζετε να την προσλαμβάνετε από τροφές πλούσιες σε αυτή, όπως είναι ο σολομός. Να θυμάστε ότι 120 γραμμάρια σολομού την ημέρα, αντιστοιχούν σε 10-15 λεπτά ηλιοθεραπεία το χειμώνα!

Παντζάρι!

Είναι πλούσια σε φωτοχημικά και αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, βοηθώντας στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

Μην πετάτε ατ πράσινα φύλλα, καθώς είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης C, βήτα-καροτενίου, ασβεστίου και σιδήρου.

Ρόδι!

Από πού να ξεκινήσουμε; Τα ρόδια είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και τανίνες με αντιοξειδωτική δράση, ενώ μας προσφέρουν επίσης φολικό οξύ, κάλιο και βιταμίνες Ε και Β6.Τα θρεπτικά συστατικά τους δρουν ενάντια στη δράση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο, τα καθιστά σημαντικά για ένα υγιές σώμα που πάντα έχει ανάγκη από το συνήθως ελλειμματικό κάλιο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *