Αυτοί είναι οι 37 δισεκατομμυριούχοι που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο!

1Πιστεύετε ότι οι δισεκατομμυριούχοι δεν μοιράζονται τα πλούτη τους; Ξανασκεφτείτε το. Σας παρουσιάζουμε μερικούς από τους πιο γενναιόδωρους ανθρώπους στον κόσμο και για ποιους σκοπούς δωρίζουν τα χρήματά τους. 

ELON MUSK

Ο Musk είναι ένας από τους πλέον ευφυείς επιχειρηματίες στον χώρο της τεχνολογίας και μέσω των εταιρειών του παράγει πρωτοποριακά προϊόντα. Ο ιδρυτής του SpaceX θέλει να χρηματοδοτήσει μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη μέχρι το 2022. Ο ίδιος πιστεύει ότι η Γη θα πεθάνει χωρίς την εξερεύνηση άλλων πλανητών και ενδιαφέρεται να δώσει πολύ από το χρόνο του καθώς και τα χρήματά του για να καταστήσει εφικτή την αποστολή στον κόκκινο πλανήτη.

BILL GATES
Μαζί με τη γυναίκα του, ο Bill Gates είναι από τους σημαντικότερους φιλάνθρωπους του κόσμου. Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates Foundation επικεντρώνεται πρωτίστως στην βελτίωση της υγιειονομικής περίθαλψης και στη μείωση της φτώχειας, ενώ παράλλημα επιδιώκει να βελτιώσει την πρόσβαση στην εκπαίδευση και στην τεχνολογία. Μέχρι σήμερα έχει δωρίσει στο ίδρυμα πάνω από 28 δισ. δολ.

AMANCIO ORTEGA
O ιδρυτής του Zara, ο Ortega (αριστερά στη φωτ.) είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και είναι γνωστό ότι προτιμά να ζει σχετικά απλά και να ντύνεται ακόμη πιo λιτά. Δημιούργησε επίσης ένα ίδρυμα που προωθεί εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς σκοπούς και πραγματοποιεί σημαντικές οικονομικές συνεισφορές στους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού και της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης.

Δείτε επίσης: Εξαφάνιση θρίλερ στα Πετράλωνα: Αγνοείται 16χρονη κοπέλα!

Αποτέλεσμα εικόνας για δισεκατομμυριούχοι

CARLOS SLIM
Ο Slim πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί η φτώχεια είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο δισεκατομμυριούχος έχει ένα ίδρυμα το οποίο επιχειρεί να δημιουργήσει ευκαιρίες εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης στην πατρίδα του προκειμένου να “εξοπλίσει την μεξικανική κοινωνία με τα απαραίτητα εργαλεία για να πετύχει επαγγελματικά και κοινωνικά”.

MARK ZUCKERBERG
Ο Zuckerberg είναι αναμφισβήτητα ο διασημότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες και τεράστιο εισόδημα από διαφημίσεις, το Facebook μοιάζει να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Ωστόσο, ο Zuckerberg και η γυναίκα του Priscilla Chan παραχώρησαν το 99% των μετοχών του Facebook που είχαν στην κατοχή τους. Η Πρωτοβουλία Chan Zuckerberg Initiative επικεντρώνεται στην βελτίωση της εκπαίδευσης, στην θεραπεία ασθενειών και στην ενδυνάμωση των διαφόρων κοινοτήτων.

LARRY ELLISON
Ο Ellison δώρισε 200 εκ. το 2016 στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια για τη δημιουργία ενός αντικαρκινικού κέντρου. Παρόλο που ο ίδιος δεν σπούδασε, κατάφερε παρόλα αυτά να γίνει εξαιρετικά επιτυχημένος. Πέρα από τις δωρεές του στην ιατρική επιστήμη, έχει δωρίσει επίσης σημαντικά ποσά για την καταπολέμηση της καταστροφής της θαλάσσιας ζωής και της άγριας φύσης.

RICHARD BRANSON
Η λίστα με τις δωρεές του Branson είναι τόσο μακριά όσο και τα μαλλιά του σχεδόν. Έχει δεσμευθεί να δωρίσει όλα τα κέρδη από τις ταξιδιωτικές του εταιρείες για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και έχει κάνει σημαντικότατες δωρεές για την καταπολέμηση του HIV και του AIDS (ειδικά στην Αφρική). Πρόσφατα, έγινε ιδρυτικό μέλος των The Elders, μιας ομάδας επιλεγμένων προσώπων που εργάζονται για την εξάλειψη των παγκόσμιων συρράξεων.

MICHAEL BLOOMBERG
Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης όχι μόνο δωρίζει τεράστια ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς αλλά είναι παράλληλα και αφοσιωμένος ακτιβιστής ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον. Το 2011 δώρισε 50 εκ. δολ. στην καμπάνια για την αντικατάσταση του λιγνίτη και σήμερα συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

GEORGE LUCAS
Η σειρά ταινιών Star Wars χάρισε στον George Lucas μια περιουσία ολόκληρη. Ο σκηνοθέτης την πούλησε στην Walt Disney το 2012, 4 δισ. δολ. και δεσμεύθηκε να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα αυτά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το Ίδρυμα του Lucas, το George Lucas Educational Foundation, έχει σαν στόχο την βελτίωση και την αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης. Ο Lucas ισχυρίζεται ότι όταν όταν πήγαινε σχολείο βαριόταν και πιστεύει ότι αλλάζοντας το εκπαιδευτικό σύστημα θα βοηθήσει περισσότερα παιδιά να προοδεύσουν πιο δημιουργικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για δισεκατομμυριούχοι

STEVEN SPIELBERG
Άλλος ένας σκηνοθέτης ο οποίος έχει κάνει πάρα πολλά για να βελτιώσει τον κόσμο είναι ο Spielberg ο οποίος αποφεύγει να δημοσιοποιεί το έργο του και προτιμά να κάνει ανώνυμες δωρεές. Έχει δραστηριοποιηθεί σε πολλά θέματα που αφορούν στην εβραϊκή κοινότητα, ενώ παράλληλα ενδιαφέρεται για την επιστήμη, τα ζώα και τις τέχνες. Είναι συνιδρυτής του Starbright, που έχει σκοπό την βελτίωση της ζωής παιδιών που πάσχουν από διάφορες ασθένειες μέσω εκπαιδευτικών αλλά παράλληλα ψυχαγωγικών τεχνολογικών προγραμμάτων.

OPRAH WINFREY
Η τηλεπαρουσιάστρια δώρισε 400 εκ. δολ. σε εκπαιδευτικούς σκοπούς μόνο, ενώ παράλληλα έχει κάνει και σημαντικές δωρεές σε μουσεία. Μέσω της αναγνωρισιμότητάς της κάνει προσπάθειες να συγκεντρώσει κεφάλαια για διάφορους σκοπούς. Μετά τον τυφώνα Κατρίνα κατάφερε να συγκεντρώσει 11 εκ. δολ., ενώ η ίδια έκανε μια δωρεά ύψους 10 εκ. δολ.

MICHAEL OTTO
Μπορεί να μην τον γνωρίζετε αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι προσπαθεί να μην τραβά την προσοχή των Μέσων, κάτι που δεν είναι εύκολο όταν είσαι ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρείας ταχυδρομικών παραγγελιών στον κόσμο, του Ομίλου Otto. Όπως και ο Bloomberg, έτσι και ο Otto ενδιαφέρεται έντονα για το περιβάλλον. Πέρα από το γεγονός ότι ασχολείται με την παραγωγή προϊόντων τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον, είναι κι από τους βασικούς παράγοντες προώθησης των συζητήσεων μεταξύ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο για θέματα που αφορούν στο περιβάλλον.

LI KA-SHING
Ο πλουσιότερος επιχειρηματίας του Χονγκ Κονγκ είναι πολύ γενναιόδωρος όταν καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη για θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση. Έχει κάνει τεράστιες δωρεές σε εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και το Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι. Ο στόχος του ιδρύματος του δισεκατομμυριούχου είναι να προωθήσει μια φιλοσοφία προσφοράς στην ασιατική κοινωνία και να αναβαθμίσει την εκπαίδευση στην περιοχή.

SERGEY BRIN
Το σχέδιο του συνιδρυτή της Google, Brin είναι απλό: “Όσον αφορά στην υστεροφημία μου, πιστεύω ότι θέλω να κάνω τον κόσμο καλύτερο”. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις, αλλά εκείνος έχει διανύσει αρκετό δρόμο κάνοντας δωρεές για διάφορους σκοπούς όπως η εξερεύνηση του διαστήματος και οι εξάλειψη της φτώχειας. Έχει κάνει επίσης μεγάλες δωρεές στο Ίδρυμα Michael J Fox Foundation, κατά την νόσου Πάρκινσον, μια ασθένεια από την οποία πάσχει η μητέρα του Brin.

LARRY PAGE
Ο συνιδρυτής της Google Page έχει κάνει άλλου είδους επιλογές. Όπως και ο Carlos Slim, πραγματοποιεί δωρεές για σκοπούς που πιστεύει ότι θα βελτιώσουν τον κόσμο. Υποστηρίζει την εφαρμογή της τετραήμερης εργάσιμης εβδομάδας η οποία πιστεύει ότι θα βοηθήσει την παραγωγικότητα και θα αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της απώλειας θέσεων εργασίας λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας.

WARREN BUFFETT
Μόνο το καλοκαίρι του 2016 ο Warren Buffett δώρισε σχεδόν 2,9 δισ. δολ. για φιλανθρωπικό σκοπό. Ήταν από τους πρώτους που υπέγραψαν το The Giving Pledge, το οποίο ζητά από τους δισεκατομμυριούχους να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους όσο βρίσονται εν ζωή και δώρισε μετοχές αξίας 2,2 δισ. δολ. στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates Foundation, 500 εκ. στην Πρωτοβουλία Πυρηνικής Απειλής με σκοπό την αποφυγή πυρηνικών επιθέσεων.

TED TURNER
Ο Ted Turner έχει έντονο το αίσθημα της κοινωνικής συνείδησης. Δημιούργησε το Ίδρυμα Η.Ε. το 1991 με σκοπό να υποστηρίξει το έργο των Η.Ε. σε όλο τον κόσμο και είναι ιδρυτής της Πρωτοβουλίας Πυρηνικής Απειλής. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αναγνώστες ενδεχομένως να θυμούνται την τηλεοπτική σειρά Captain Planet η οποία υπήρξε μια πρωτοβουλία του Ted με σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Αποτέλεσμα εικόνας για δισεκατομμυριούχοι

RALPH LAUREN
Το Ίδρυμα Polo Ralph Lauren Foundation στηρίζει οικονομικά ασθενέστερες κοινότητες, θέματα εκπαίδευσης καθώς και τον αντικαρκινικό αγώνα. Το ίδρυμα συνεργάζεται με πλήθος φιλανθρωπικών οργανώσεων όπως είναι η Habitat for Humanity, η οποία χτίζει οικονομικά σπίτια και η American Heroes Fund, η οποία παρέχει υποτροφίες σε παιδιά των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου.

PHIL KNIGHT
Ο ιδρυτής της Nike, Phil Knight δεσμεύτηκε πρόσφατα να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του όσο βρίσκεται ακόμη εν ζωή. Οι χρηματικές του δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι αμέτρητες και συμπεριλαμβάνουν αθλητικά γεγονότα (φυσικά), ιατρικές μονάδες ενώ πρόσφατα έκανε μια δωρεά 400 εκ. δολ. στο Πανεπιστήμιο Stanford.

MICHAEL DELL
Γνωρίζετε φυσικά τους υπολογιστές Dell αλλά αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι μαζί με την γυναίκα του Susan, ο Michael δημιούργησε ένα ίδρυμα το 1999 για παιδιά που ζουν σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Κάθε χρόνο δωρίζει πάνω από 100 εκ. δολ. για την υγεία, την οικονομική σταθερότητα των οικογενειών αυτών και την αστική εκπαίδευση.

PAUL ALLEN
Ο συνιδρυτής της Microsoft, Allen, είναι ιδρυτής του Ινστιτούτου Allen Institute για την Επιστήμη του Εγκεφάλου, του Ινστιτούτου Τεχνητής Νοημοσύνης, και άλλων με σκοπό την βελτίωση της ανθρώπινης ζωής ή της εικόνας που έχουμε γι΄αυτή. Παρόλο που τα σχέδιά του επικεντρώνονται στο μέλλον, έχει συνεισφέρει επίσης και στην αντιμετώπιση κρίσεων όπως τα 100 εκ. δολ. που έδωσε για την καταπολέμηση του ιού Ebola.

STEFAN PERSSON
Ο ιδρυτής του H&M, Stefan Persson (δεξιά στη φωτ.) απέλυσε την Kate Moss η οποία συμμετείχε στις διαφημιστικές καμπάνιες της εταιρείες όταν αποδείχθηκε ότι έκανε χρήση παράνομων ουσιών. Είναι ιδρυτής του Ιδρύματος Mentor, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού ο οποίος έχει σαν στόχο την καταπολέμηση της χρήσης ουσιών από τους νέους. Σήμερα λειτουργεί σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο.

BERNARD ARNAULT
Το να εξαρτάσαι οικονομικά από κάποιον δεν είναι πάντα τόσο κακό όσο ακούγεται. Στην πραγματικότητα, στο παρελθόν, ο μόνος τρόπος που μπορούσαν να εργαστούν οι μεγάλοι καλλιτέχνες ήταν μέσω της χρηματοδότησης κάποιου πλούσιου ευεργέτη. Ο Γάλλος επιχειρηματίας και πρόεδρος της LVMH, Bernard Arnault (δεξιά στη φωτ.) συνεχίζει την παράδοση συνεισφέροντας στην ίδρυση του Ιδρύματος Louis Vuitton Foundation, ενός μουσείου και πολιτιστικού κέντρου στο Παρίσι.

WANG JIANLIN
Ακίνητα, σινεμά, ποδοσφαιρική ομάδα; Ο Jianlin τα έχει όλα (ή ένα μέρος αυτών) αλλά παρόλα αυτά βρίσκει χρόνο για φιλανθρωπίες. Το έργο του αφορά από έργα αποκατάστασης μέχρι την εξερεύνηση του διαστήματος.

DAVID GEFFEN
Ο μεγιστάνας της μουσικής βιομηχανίας, Geffen έχει αφιερώσει πολύ χρόνο και χρήμα στην βελτίωση της υγιειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο. Οι δωρέες του ύψους 300 εκ. δολ. στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες, οδήγησαν το ίδρυμα να χαρίσει το όνομά του στη σχολή, ενώ έχει υπάρξει και μεγάλος χορηγός στις τέχνες, στους σκοπούς της κοινότητας LGBT και σε οργανισμούς που έχουν σαν στόχο την καταπολέμηση του AIDS.

AZIM PREMJI
Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος λέει ότι το ότι είναι πλούσιος δεν τον “ενθουσιάζει”. Καλά κάνει λοιπόν και κάνει τόσες δωρεές. Έχει υπογράψει κι εκείνος το The Giving Pledge, και έχει ιδρύσει το Ίδρυμα Azim Premji Foundation, το οποίο προωθεί την εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά την πρωτοβάθμια.

Αποτέλεσμα εικόνας για δισεκατομμυριούχοι

JORGE PAULO LEMANN
Η νεολαία είναι εκείνο που μοιάζει να ενδιαφέρει περισσότερο το ίδρυμα του μεγιστάνα του τομέα τροφίμων και ποτών Lemann. Στην πατρίδα του, τη Βραζιλία (όπου οι ευκαιρίες διαφέρουν σημαντικά ανάμεσα στις διάφορες κοινωνικές τάξεις), δραστηριοποιείται το ίδρυμα όπου επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα αυξάνοντας τον αριθμό των δασκάλων και καθηγητών και προωθώντας ένα ισχυρό αίσθημα ηγεσίας στον τομέα αυτό.

ROMAN ABRAMOVICH
Ο Ρώσος ολιγάρχης Abramovich (αριστερά στη φωτ.) είναι γνωστός στους περισσότερους ως ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea FC. Στην πατρίδα του όμως είναι γνωστός και για το φιλανθρωπικό του έργο παρόλο που οι διαφορές του με τον πρόεδρο της χώρας τον κρατούν μακριά από αυτή. Έχει συνεισφέρει σημαντικά σε πολλά φιλανθρωπικά έργα και έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα διάφορα ορφανοτροφεία καθώς και ο ίδιος μεγάλωσε σε κάποια από αυτά.

LAURENE POWELL JOBS
Η Jobs (δεξιά στη φωτ.) είναι γνωστή για το φιλανθρωπικό της έργο το οποίο ξεκίνησε όταν ίδρυσε το College Track το 1997, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Πάλο Άλτο με στόχο τη βελτίωση των ευκαιριών εκπαίδευσης για φοιτητές με οικονομικά προβλήματα. Το 2015, ξεκίνησε το XQ, μια πρωτοβουλία να ενισχύσει το αμερικανικό δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα ενώ παράλληλα εξακολουθεί να στηρίζει κάποιους από τους σκοπούς του άνδρα της.

DAVID ROCKEFELLER
Ο παππούς του Rockefeller, ο John D Rockefeller θεωρείται από τους πρώτους σύγχρονους φιλάνθρωπους στην Αμερική, μια παράδοση που ο David εξακολουθεί να τιμά. Έχει υπογράψει το The Giving Pledge και ως μέγας πατριάρχης της οικογένειας Rockefeller ενθαρρύνει τα μέλη της οικογένειάς του να στηρίξουν και να εργαστούν για τα διάφορα ιδρύματα της οικογένειας τα οποία προωθούν σκοπούς που αφορούν στην τέχνη, στην παγκόσμια ανάπτυξη και στη βελτίωση των σχέσεων των δυτικών κοινωνιών με τους μουσουλμάνους.

JAMES SIMONS
Ο Simons (δεξιά στη φωτ.) ασχολείται εδώ και χρόνια ενεργά με το φιλανθρωπικό έργο. Το 2016, δόθηκε το όνομά του σε έναν αστεροειδή για την προσφορά του στα μαθηματικά και στη φιλανθρωπία. Οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι τόσο μεγάλοι όσο και το IQ του, και αφορούν στην έρευνα για τον αυτισμό και στις πρωτοβουλίες για τη ζωή στους ωκεανούς του πλανήτη μας.

ALIKO DANGOTE
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής δήλωσε το 2015 ότι ήθελε να είναι γνωστός και ως “ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος” και το εννοούσε. Το Ίδρυμα Dangote Foundation που ίδρυσε έχει δημιουργήσει μια σχολή επιχειρηματικών σπουδών και έχει χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες ανακούφισης των θυμάτων από τις πλημμύρες στο Πακιστάν και στη Νιγηρία.

RAY DALIO
Συνήθως οι hedge fund managers δεν ακούν θετικά σχόλια από τον Τύπο, ο Dalio όμως αξίζει μια καλή κουβέντα για τις προσπάθειες που κάνει να βελτιώσει τον κόσμο. Το Ίδρυμα Dalio Foundation δώρισε 119 εκ. δολ. μόνο το 2014 για σκοπούς όπως η ψυχική υγεία, τα ορφανοτροφεία στην Κίνα και άλλους σκοπούς που ευαισθητοποιούν τον Dalio.

GEORGE SOROS
Η στήριξη του Soros στην κοινωνική πρόοδο ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70 όταν στήριξε οικονομικά τους μαύρους φοιτητές στη Νότια Αφρική του άπαρτχαιντ. Ίδρυσε επίσης και το Ινστιτούτο Open Society Institute, το οποίο σήμερα ονομάζεται Open Society Foundations, που προωθεί μεταξύ άλλων και την ελευθερία του τύπου. Έχει επίσης συνεισφέρει στη μετάβαση των κομμουνιστικών χωρών στο καπιταλιστικό μοντέλο στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και εξακολουθεί να προσφέρει όσο μπορεί σε όσα θεωρεί σημαντικά.

TADASHI YANAI
“Είμαι αρκετά μεγάλος πλέον. Η ζωή μου πλησιάζει στο τέλος της, και πριν πεθάνω θέλω να κάνω κάτι”, είπε ο Yanai. Ο σεμνός πλουσιότερος επιχειρηματίας της Ιαπωνίας δώρισε 9,4 εκ. δολ. για την ανακούφιση των σεισμοπαθών αλλά έχει δωρίσει επίσης σημαντικά ποσά και σε πολλούς άλλους τομείς.

KJELD KIRK KRISTIANSEN
Ο πρώην CEO της LEGO (κέντρο στη φωτ.) είναι από τους ανθρώπους κλειδιά στο Ίδρυμα Lego Foundation, το οποίο προωθεί την γνώση μέσω, τι άλλο, του παιχνιδιού. Έχει συνδράμει στη δημιουργία προγραμμάτων τα οποία είναι τόσο ψυχαγωγικά όσο και εκπαιδευτικά. Έχει στηρίξει πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο και σε χώρες όπως η Ουκρανία, η Νότια Αφρική καθώς και στην πατρίδα των LEGO, τη Δανία.

DENIS O’BRIEN

Ο πλουσιότερος Ιρλανδός είναι στενός φίλος των Clinton (κάτι που δεν μπορούσε να χωνέψει με τίποτα ο Donald Trump), είναι γνωστός για την κοινωνική συνείδηση που διαθέτει. Ίδρυσε το Ίδρυμα Iris O’Brien Foundation το οποίο στηρίζει οικονομικά ασθενείς κοινότητες της πατρίδας του. Επιπλέον, το ίδρυμα προωθεί την κοινωνική επιχειρηματικότητα και παρέχει προγράμματα στήριξης σε ταλαντούχα άτομα και επιχειρήσεις με όραμα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *