Βίντεο: Δείτε πως μπορείτε να μαγειρέψετε χωρίς θερμότητα

1Μία πρωτοποριακή νέα τεχνολογία που κάνει χρήση της μαγνητικής ενέργειας επιτρέπει το μαγείρεμα χωρίς να είναι απαραίτητη η φωτιά ή κάποια πηγή θερμότητας

Στο βίντεο που παραθέτουμε, επιδεικνύεται μια νέα και ιδιαίτερα εντυπωσιακή εφεύρεση που θέλει να αλλάξει τον τρόπου πο γνωρίζαμε αιώνες τώρα για το μαγείρεμα της τροφής. Στη νέα αυτή εποχή δεν θα χρειαζόμαστε την φωτιά ή άλλη μορφή θερμότητας, αλλά όλα θα γίνονται με βάση την μαγνητική ενέργεια. Πρόκειται για μια παλιά ιδέα, που μόλις τώρα μπορεί όπως φαίνεται να κάνει τα πρώτα της βήματα ως προς την εμπορική της εφαρμογή σε ευρεία κλίμακα.

Το μαγείρεμα με μαγνητική επαγωγή, αντί με θερμότητα λειτουργεί ως εξής: κάτω από ένα σκεύος κατασκευασμένο από ειδικό μέταλλο τοποθετείται ένα πηνίο μέσα στο οποίο διοχετεύεται εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα. Το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται μεταδίδεται στο σκεύος, παράγοντας δινορεύματα (κυκλικά ρεύματα που προκαλούνται στο εσωτερικό αγωγών), τα οποία στη συνέχεια ενεργοποιούν τα μόρια του σκεύους ώστε να κινηθούν πολύ γρήγορα και άρα να παράγουν θερμότητα. Θερμότητα ικανή ώστε να μπορεί επάνω τους να ψηθεί ένα αυτό, ή να λιώσει μία σοκολάτα κ.λπ.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, η εστία της κουζίνας δεν είναι αναμμένη, ενώ δεν παράγεται θερμότητα κάτι που κάνει το μαγείρεμα ιδιαίτερα ασφαλές. Παράλληλα αυτή η τεχνολογία μειώνει όπως είναι προφανές και τις απαιτήσεις σε κατανάλωση ρεύματος που απαιτούνται από τους συνήθεις τρόπους μαγειρέματος.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *