Γεγονότα που δεν γνωρίζεις για τα σπερματοζωάρια

Μπορεί να νομίζεις ότι γνωρίζεις τα πάντα γύρω από το σεξ, αλλά τι πραγματικά ξέρεις για τους ‘κολυμβητές’ του κυρίου; Υπάρχουν πολλά πράγματα για να μάθεις σχετικά με τα σπερματοζωάρια, αλλά για αρχή σου έχουμε δέκα τρελά αλλά πραγματικά γεγονότα.

1. Κάθε σπερματοζωάριο δεν φτιάχνεται το ίδιο

Όσο και να ήθελε ένας άντρας να έχει εκατομμύρια μικρούς ‘κολυμβητές’ που αγγίζουν την τελειότητα, η πραγματικότητα είναι ότι πολλοί είναι παραμορφωμένοι. Και με αυτό, εννοούμε σπερματοζωάρια με δύο κεφάλια, δύο ουρές, κυματιστές ουρές, πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά κεφάλια, κλπ.

2. Τα σπερματοζωάρια εργάζονται σκληρά

Δεν ισχύει το ίδιο για όλα, αλλά για αυτό που θα καταφέρει να κολυμπήσει κατευθείαν προς το ωάριο, να το τρυπήσει και να αρχίσει η γονιμοποίηση.

3. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του σπερματοζωαρίου και του σπέρματος

Τα σπερματοζωάρια είναι μόνο ένα μέρος του σπέρματος. Το σπερματικό υγρό περιέχει επίσης φρουκτόζη και πρωτεολυτική, μεταξύ άλλων ενζύμων, για να βοηθήσει έτσι τα σπερματοζωάρια.

4. Οι πιθανότητες είναι σκληρές

Στη μέση εκσπερμάτωση, υπάρχουν 200 εκατομμύρια σπερματοζωάρια. Είναι σκληρός ο ανταγωνισμός!

5. Το σπέρμα δεν χρειάζεται να κινηθεί για να γονιμοποιήσει ένα ωάριο

Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Το σπερματοζωάριο πρέπει να κολυμπήσει προς το ωάριο και να το τρυπήσει, αλλά κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, απλά ενώνεται με το ωάριο, οπότε η κίνηση δεν αποτελεί θέμα.

6. Δεν ξέρουν πάντα που πάνε

Μόνο τα μισά από τα σπερματοζωάρια που εκσπερματώνει ένας άντρας τα καταφέρνουν μέχρι το ωάριο. Τα υπόλοιπα κινούνται άσκοπα.

7. Πρέπει να τα κρατάς δροσερά

Για να υπάρχουν υγιή σπερματοζωάρια στο σώμα του άντρα, οι όρχεις θα πρέπει να είναι πιο δροσεροί από το υπόλοιπο σώμα. Κατά μέσο όρο, οι όρχεις είναι επτά βαθμούς ψυχρότεροι από το υπόλοιπο σώμα.

8. Η παραγωγική διαδικασία είναι διαφορετική σε άνδρες και γυναίκες

Οι γυναίκες γεννιούνται με όλα τα ωάρια που θα έχουν ποτέ στη ζωή τους. Όμως, οι άνδρες παράγουν συνεχώς νέα σπερματοζωάρια. Χρειάζονται περίπου δύο μήνες για ένα σπερματοζωάριο για να πάει από την αρχή μέχρι το τέλος.

9. Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στη γεύση του σπέρματος

Η τακτική άσκηση και η διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, δεν δίνει μόνο καλύτερη γεύση στο σπέρμα, αλλά βοηθάει και στην καλύτερη υγεία των σπερματοζωαρίων.

10. Έρχονται σε δύο φύλα

Ναι, υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά σπερματοζωάρια. Τα αρσενικά τείνουν να είναι πιο γρήγορα, αλλά τα θηλυκά είναι πιο δυνατά, οπότε υπάρχει ένα αδιέξοδο στον πόλεμο των δύο φύλων των σπερματοζωαρίων.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *