Δέκα εικόνες που αποδεικνύουν ότι το Puma Punku χτίστηκε από ένα εξαιρετικά προηγμένο αρχαίο πολιτισμό

1Δέκα εικόνες του Puma Punku που αποδεικνύουν ότι αυτή η αρχαία πόλη χτίστηκε από ένα εξαιρετικά προηγμένο αρχαίο πολιτισμό.

Το Puma Punku είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη που μπορείτε να ταξιδέψετε στην Νότια Αμερική. Βρίσκεται στη Βολιβία. Αυτό το αρχαίο μεγαλιθικό μνημείο έχει αμφισβητηθεί από αρχαιολόγους και ερευνητές για δεκαετίες, οι οποίοι έχουν προσπαθήσει αβίαστα να εξηγήσουν πώς αυτός ο απίστευτος αρχαιολογικός χώρος ανεγέρθηκε από τον άνθρωπο πριν από χιλιάδες χρόνια, «χωρίς τη χρήση της προηγμένης τεχνολογίας και εργαλείων.»

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτό δεν ισχύει και ότι η αρχαία μεγαλιθική δομή στην πραγματικότητα χτίστηκε από έναν εξαιρετικά εκλεπτυσμένο αρχαίο πολιτισμό που κατοίκησε στην περιοχή στο μακρινό παρελθόν, αμφισβητώντας τις απόψεις της ιστορίας.

Το μυστήριο που αφορά το Puma Punku είναι, πώς οι αρχαίοι ανθρωπότητα κατάφερε να μεταφέρει αυτά τα τεράστια μπλοκ πέτρας από τα λατομεία που απέχουν περίπου 100 km.

Το μεγαλύτερο όμως ερώτημα είναι πώς κατάφεραν να κόψουν με ακρίβεια αυτές τις μεγάλες πέτρες. Μηχανικοί και κατασκευαστές από όλο τον κόσμο σήμερα δεν μπορούν να απαντήσουν ούτε να αναπαράγουν αυτά τα επιτεύγματα που έγιναν από τους αρχαίους χιλιάδες χρόνια πριν.

Ένα άλλο μυστήριο του Puma Punku είναι η σύνδεση των τοίχων. Κάθε πέτρα είναι επεξεργασμένη και αλληλοσυνδέεται με τις γύρω πέτρες και τα μπλοκ, ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους σαν ένα παζλ, σχηματίζοντας αρθρώσεις χωρίς τη χρήση κονιάματος. Η ακρίβεια αυτή πιστεύεται σήμερα ότι επιτεύχθηκε χωρίς τη χρήση προηγμένων εργαλείων και εξελιγμένης τεχνολογίας. Ωστόσο, οι δομές, ο περίτεχνος σχεδιασμός και η ακρίβεια των σημείων τους μας δείχνουν έναν εξελιγμένο αρχαίο πολιτισμό.

#Puma Punku: Το μεγαλύτερο πέτρινο μπλοκ που βρέθηκε στο Puma Punku είναι ένα μεγαλιθικό κομμάτι 7,81 μέτρα μήκος, πλάτος 5,17 μέτρα, με μέσο όρο 1,07 μέτρα σε πάχος, και υπολογίζεται ότι ζυγίζει περίπου 131 τόνους. Το δεύτερο μεγαλύτερο μπλοκ πέτρας που βρέθηκε στην περιοχή είναι ένα γιγάντιο κομμάτι βράχου 7,90 μέτρα σε μήκος, 2,50 μέτρα πλάτος, με μέσο όρο 1,86 μέτρα σε πάχος. Το βάρος του έχει εκτιμηθεί ότι είναι 85,21 τόνους.

Παρόμοια μεγαλιθικά μνημεία έχουν βρεθεί σε όλο τον πλανήτη όπως Ασία, Μεξικό και Αίγυπτο. Ήταν άραγε όλα χτισμένα με τη χρήση λίθινων εργαλείων και χωρίς τον τροχό; Τι θα συμβεί αν η αρχαία ανθρωπότητα χρησιμοποιούσε «άλλες» τεχνολογίες που είναι εντελώς άγνωστες στην κοινωνία μας σήμερα; Θα δέχονταν οι μελετητές ότι έκαναν λάθος; Θα ξαναγράφαμε την ιστορία μας;

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στο μακρινό παρελθόν, προηγμένοι αρχαίοι πολιτισμοί κατοικούσαν τον πλανήτη. Αυτές οι εξελιγμένες κοινωνίες είχαν προηγμένη τεχνολογία και απίστευτες γνώσεις και τη δυνατότητα να δημιουργήσουν αρχαιολογικούς χώρους, όπως το Puma Punku, Tiahuanaco, Πυραμίδες της Γκίζας, και το Teotihuacan μεταξύ άλλων. Αυτό, όμως, είναι μια θεωρία που έχει απορριφθεί κατηγορηματικά από τους μελετητές οι οποίοι αντιτίθενται στην ιδέα ότι αυτοί οι προηγμένοι πολιτισμοί υπήρχαν στη Γη σε μια εποχή που οι πρωτόγονοι άνθρωποι κατοικούσαν στον πλανήτη μας.

Ακολουθούν δέκα εικόνες του Puma Punku που αποδεικνύουν ότι οι κατασκευαστές αυτής της αρχαίας πόλης ήταν ένας εξαιρετικά εξελιγμένος και προηγμένος πολιτισμός στην περιοχή, σε μια χρονική περίοδο που οι πρωτόγονοι άνθρωποι περιπλανιόταν στη Γη.

Puma_Punku_9

Puma_Punku_10

pumapunka_7

Pumapunkama6

puma-punku_2

puma-punku_3

puma-punku_4

Puma-Punku_5

PumaPunku-8

puma-punku-and-aliens1

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *