Δείτε τι έπαθε μια 18χρονη που χρησιμοποίησε βαζελίνη στο…

1Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν βαζελίνη ή άλλες λιπαντικές ουσίες που έχουν βάση τη βαζελίνη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας στην περιοχή του κόλπου, σύμφωνα με νέα έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Προηγούμενες έρευνες είχαν διαπιστώσει τη σχέση του ντους στην κολπική περιοχή με σειρά προβλημάτων όπως η βακτηριδιακή κολπίτιδα, η αυξημένη πιθανότητα μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) και η φλεγμονή.

Δεν είχαν γίνει όμως ειδικές έρευνες για τις πιθανές επιπτώσεις άλλων προϊόντων που χρησιμοποιούν οι γυναίκες στην περιοχή του κόλπου.
Η επικεφαλής της νέας έρευνας Joelle Brown μαζί με τους συναδέλφους της εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 141 γυναικών. Οι μισές παραδέχτηκαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει στην κολπική περιοχή κάποιου είδους προϊόν τον τελευταίο ένα μήνα, συμπεριλαμβανομένων λιπαντικών για το σeξ, βαζελίνη και baby oil.
Επίσης το 45% παραδέχτηκε ότι έκανε ντους με πιέση νερού στην συγκεκριμένη περιοχή.
Όταν οι ερευνητές έλεγξαν τις γυναίκες για πιθανές μολύνσεις, διαπίστωσαν ότι εκείνες που είχαν χρησιμοποιήσει βαζελίνη είχαν 220% περισσότερες πιθανότητες να έχουν βακτηριδιακή κολπίτιδα.
Συγκεκριμένα το 21% των γυναικών είχαν βακτηριδιακή κολπίτιδα και το 6% είχε άλλη μόλυνση.
Πρόκειται για μία ασθένεια που προκαλείται όταν διαταράσσεται η ισορροπία ανάμεσα στα «καλά» και τα «κακά» βακτήρια της περιοχής του κόλπου.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι πιθανό η βαζελίνη να ευνοεί την ανάπτυξη «κακών» βακτηρίων εξαιτίας των αλκαλικών της ιδιοτήτων. Ένα όξινο περιβάλλον στον κόλπο από την άλλη προστατεύει τις γυναίκες από τέτοιου είδους μολύνσεις.

Ο κόλπος περιέχει κατά βάση «καλά βακτήρια» που παράγουν περοξίδιο του υδρογόνου. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό το φυσικό περιβάλλον «καθαρίζει» τον κόλπο και οι γυναίκα δεν χρειάζεται την βοήθεια άλλων προϊόντων για να παραμείνει υγιείς.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Obstetrics & Gynecology στο τεύχος του Απριλίου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *