Εμφανίστηκε ο μικροσκοπικός μπλε…δράκος σε παραλία της Αυστραλίας! [Βίντεο]

1Ο «Μπλε Δράκος» ή επιστημονικά «glaucus atlanticus» αν και δεν συνηθίζει να βγαίνει στα ρηχά νερά, ξεβράστηκε στη «Χρυσή Ακτή», ηλεκτρίζοντας την περιέργεια των ντόπιων, αλλά και των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι – όπως και οι περισσότεροι κοινοί θνητοί – αγνοούσαν την ύπαρξή του.

Σύμφωνα με τους βιολόγους, το σπάνιο αυτό πλάσμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας, ο οποίος ωστόσο έχει ιδιαίτερη «αδυναμία» στις μέδουσες αφού βρίσκονται ψηλά στο καθημερινό μενού του. Και αυτό γιατί έχει ανοσία στο δηλητήριό τους, ενώ και ο ίδιος «μπλε δράκος» έχει ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο (για τους άλλους) τσίμπημα.

Η επιστημονική του ονομασία είναι Glaucus atlanticus και το φυσιολογικό του μέγεθος είναι μέχρι 3 εκατοστά. Φέρει ασημένιους καθώς και σκούρους μπλε χρωματισμούς, αποτελώντας ένα πραγματικό κομψοτέχνημα της φύσης.

Τρέφεται με εξαιρετικά δηλητηριώδεις οργανισμούς, το δηλητήριο τον οποίον «κλέβει» και αποθηκεύει ο ίδιος προκειμένου να αμυνθεί σε πιθανούς κινδύνους.

Ο λόγος που έγινε γνωστό στο διαδίκτυο είναι ότι κάνει πολλούς να αναρωτιούνται, τι ακόμα μυστήριο και εξωπραγματικό, κρύβεται μέσα στο βάθη του ωκεανού!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *