xOrisOria News

Εμφανίστηκε ο μικροσκοπικός μπλε…δράκος σε παραλία της Αυστραλίας! [Βίντεο]

1Ο «Μπλε Δράκος» ή επιστημονικά «glaucus atlanticus» αν και δεν συνηθίζει να βγαίνει στα ρηχά νερά, ξεβράστηκε στη «Χρυσή Ακτή», ηλεκτρίζοντας την περιέργεια των ντόπιων, αλλά και των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι – όπως και οι περισσότεροι κοινοί θνητοί – αγνοούσαν την ύπαρξή του.

Σύμφωνα με τους βιολόγους, το σπάνιο αυτό πλάσμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας θαλάσσιος γυμνοσάλιαγκας, ο οποίος ωστόσο έχει ιδιαίτερη «αδυναμία» στις μέδουσες αφού βρίσκονται ψηλά στο καθημερινό μενού του. Και αυτό γιατί έχει ανοσία στο δηλητήριό τους, ενώ και ο ίδιος «μπλε δράκος» έχει ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο (για τους άλλους) τσίμπημα.

Η επιστημονική του ονομασία είναι Glaucus atlanticus και το φυσιολογικό του μέγεθος είναι μέχρι 3 εκατοστά. Φέρει ασημένιους καθώς και σκούρους μπλε χρωματισμούς, αποτελώντας ένα πραγματικό κομψοτέχνημα της φύσης.

Τρέφεται με εξαιρετικά δηλητηριώδεις οργανισμούς, το δηλητήριο τον οποίον «κλέβει» και αποθηκεύει ο ίδιος προκειμένου να αμυνθεί σε πιθανούς κινδύνους.

Ο λόγος που έγινε γνωστό στο διαδίκτυο είναι ότι κάνει πολλούς να αναρωτιούνται, τι ακόμα μυστήριο και εξωπραγματικό, κρύβεται μέσα στο βάθη του ωκεανού!

Use Facebook to Comment on this Post