Εντυπωσιακό βίντεο: Απόβαση ρωσικών αμφίβιων δυνάμεων στο Καλίνιγκραντ

76Ρωσικές αμφίβιες δυνάμεις του Στόλου της Βαλτικής υποστηριζόμενες από αέρος με μαχητικά και επιθετικά ελικόπτερα πραγματοποίησαν μεγάλη αποβατική άσκηση στο Καλίνιγκραντ, προσομοιάζοντας στην κατάληψη «εχθρικού εδάφους».

Στην άσκηση συμμετείχαν περισσότερα από 10 πλοία επιφανείας, 70 αμφίβια σκάφη και αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα, καθώς επίσης μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα Mi-24.

Οι δυνάμεις που έλαβαν μέρος σε μία άσκηση που είχε ως στόχο την εκπαίδευση εξουδετέρωσης επάκτιων δυνάμεων με αεροπορικά μέσα και εν συνεχεία κατάληψη εδάφους ήταν περίπου 700 στρατιώτες.

Επικεφαλής των αποβατικών δυνάμεων ήταν το πλοίο Alexander Shabalin, καθώς επίσης και χόβερκραφτ, μεταξύ των οποίων και το «Eugene Kocheshkov», ενώ τον επιχειρησιακό έλεγχο είχε ρωσική κορβέτα της δύναμης της Βαλτικής.

Η κρίση στην Ουκρανία και οι κινήσεις του ΝΑΤΟ έχουν θέσει από την πρώτη στιγμή σε ετοιμότητα της ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούν συνεχώς στρατιωτικά γυμνάσια και είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με την απόβαση στο Καλίνιγκραντ:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *