Εργαστήριο της Apple με ρομπότ για διάλυση συσκευών και ανάκτηση υλικών

Εργαστήριο της Apple με ρομπότ για διάλυση συσκευών και ανάκτηση υλικών

Apple

Δείτε ακόμα

  • Το Apple Music ξεπερνά σε συνδρομητές το Spotify στις ΗΠΑ 17/04 10:00
  • Η Apple ενδέχεται να λανσάρει οθόνη 31,6 ιντσών και με ανάλυση 6K 15/04 13:30

Η Apple είναι γνωστή για την μυστικοπάθειά της ως προς το τι συμβαίνει στα εργαστήριά της, ωστόσο η εταιρεία σκοπεύει να είναι πιο «ανοιχτή» σχετικά με το τι συμβαίνει σε νέο της εργαστήριο στο Όστιν του Τέξας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Apple ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ανοίξει ένα εργαστήριο ανάκτησης υλικών (Material Recovery) για τη διερεύνηση νέων τεχνικών στο αντικείμενο, χρησιμοποιώντας ρομπότ και machine learning για την αποσυναρμολόγηση/ διάλυση συσκευών και την ανάκτηση σημαντικών υλικών, όπως ο χαλκός, το αλουμίνιο και το κοβάλτιο. Το εργαστήριο αυτό θα βρίσκεται στις ίδιες εγκαταστάσεις με την «Daisy», ένα ρομπότ της Apple που είναι ικανό να διαλύει iPhones σε ρυθμούς 1,2 εκατομμυρίων ετησίως.

APPLE

Σύμφωνα με το Reuters, το εργαστήριο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας της Apple να φτιάχνει τα προϊόντα της από ανακυκλωμένα ή ανανεώσιμα υλικά. Η εταιρεία δεν έχει θέσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συμβεί αυτό, αν και αρκετά προϊόντα της, όπως το MacBook Air, διαθέτουν ήδη αλουμίνιο φτιαγμένο από παλιά iPhones.

APPLE

Η Λίζα Τζάκσον, αντιπρόεδρος αρμόδια για θέματα περιβάλλοντος, κοινωνικών πρωτοβουλιών κ.α. της Apple, είπε στο Reuters πως η έρευνα αυτή θα δείξει πώς η εταιρεία σχεδιάζει τα προϊόντα της. «Πραγματικά πιστεύω ότι αυτά αυτά που θα μάθουμε εδώ θα είναι για ολόκληρη την Apple, και ελπίζω για όλο τον κλάδο μας- και φυσικά θα επηρεάσουν σχεδιαστές και μηχανικούς, καθώς προχωρούμε» είπε σχετικά.

Σημειώνεται πως η Apple στο παρελθόν είχε δεχτεί επικρίσεις για τα πολύ λεπτά και αδύνατα σχέδιά της, τα οποία καθιστούν δύσκολη την αποσυναρμολόγησή τους προκειμένου να ανακυκλωθούν.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *