Ερωτικές τροφές για να ανεβάσετε τη λίμπιντο

Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι είχαν ανακαλύψει ότι κάποιες τροφές λειτουργούν σαν αφροδισιακά. Κάποιες τροφές όχι μόνο χορταίνουν την πείνα και είναι γαργαλιστικές στον ουρανίσκο, αλλά  λειτουργούν και σαν αφροδισιακά, αφού ανεβάζουν τν ερωτική διάθεση.
Βέβαια τότε δεν είχαν τν επιστημονική γνώση να αντιληφθούν, τον τρόπο που η κάθε τροφή, λειτουργεί στον οργανισμό. Πως επηρεάζει τν καρδιά, πως δημιουργεί στον εγκέφαλο όμορφη διάθεση, πως επηρεάζει τα αγγεία, πως οι καθαρές αρτηρίες στέλνουν το αίμα με ευκολία παντού κ. α.

Ποια είναι όμως τα φαγητά που μπορούν να ζωντανέψουν την ερωτική ζωή ενός ανθρώπου, ή ενός ζευγαριού; Τι μπορούμε να φάμε κ να νιώσουμε αμέσως «τη θερμοκρασία να ανεβαίνει;» Πως οι μυρωδιές, οι γεύσεις, και η εμφάνιση, κάνουν το μυαλό μας να λειτουργεί δίχως αναστολές;

Φρούτα:

Οι σύντροφοι του Οδυσσέα, τα ξέχασαν όλα και επιδόθηκαν σε ακόρεστες σεξουαλικές πράξεις όταν έφαγαν λωτούς. Στην αρχαία Ελλάδα και αργότερα στη Ρώμη, τα σύκα ήταν must σε ένα Ελληνικό συμπόσιο, ή Ρωμαϊκό όργιο. Ανέβαζαν κατακόρυφα τη διάθεση. Το ρόδι, ήταν το φρούτο της Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα (και του σεξ). Το αποκαλούσαν «μήλο της αγάπης». Στο Μεξικό, οι Αζτέκοι την πρώτη νύχτα του γάμου τους, έτρωγαν τους καρπούς από τα «δέντρα όρχεις». Έτρωγαν αβοκάντο, δηλαδή, το οποίο πίστευαν ότι ανέβαζε τις σεξουαλικές τους ορμές. Γενικά τα φρούτα, αλλά και τα λαχανικά όπως τα σπαράγγια, είναι γεμάτα βιταμίνες κ μέταλλα, σημαντικοί παράγοντες δηλαδή, για την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών. Πλούσιες και καλές σεξουαλικές ορμόνες εγγυώνται διέγερση και απόλαυση.

Μέλι και ξηροί καρποί:

Η έκφραση «έφαγε καρύδια με μέλι» έχει παραμείνει ακόμη και σήμερα όταν θέλουμε να πούμε ότι κάποιος, ή κάποια, βρίσκεται συνέχεια σε κατάσταση σεξουαλικών ορμών. Στη μεσαιωνική Ευρώπη οι νεόνυμφοι, έπιναν μέλι με ζεστό κρασί κάθε βράδυ για να αντέχουν στους ερωτικούς μαραθωνίους. Το μέλι εκτός από την υπέροχη γεύση που χαρίζει, εξάπτει τη φαντασία και βοηθάει τα διάφορα ερωτικά παιχνίδια μεταξύ του ζευγαριού. Περιέχει σάκχαρα που βοηθούν την καρδιά, αυξάνει τα αιμοσφαίρια και το ποσοστό αιμοσφαιρίνης στο αίμα, και το κυκλοφορικό μαζί με την καρδιά λειτουργούν άψογα. Ότι δηλαδή χρειάζεται μια καλή σεξουαλική πράξη. Εκτός από το μέλι, όμως υπάρχουν και οι ξηροί καρποί. Τα καρύδια για παράδειγμα (για να αναφερθούμε και στην παροιμία) είναι πλούσια σε Ω3 και σε φυλλικό οξύ. Γενικά πάντως οι ξηροί καρποί που είναι μια πλούσια αποθήκη ενέργειας, είναι από τα βασικά αφροδισιακά.

Κακάο – σοκολάτα:

Φυσικά και δεν θα μπορούσε από τον μακρύ κατάλογο των αφροδισιακών να λείπει το κακάο και κατ’επέκτασην η σοκολάτα. Ο Θρυλικός για τις σεξουαλικές του επιδόσεις, βασιλιάς των Αζτέκων, ο Μοντεζούμα, έπινε (λέει ο μύθος), καθημερινά 50 ποτήρια σοκολάτα με μέλι. Μάλιστα ο ίδιος μύθος λέει πως κάθε φορά έκανε πρόποση, σήκωνε το ποτήρι ψηλά αλλά κοίταζε χαμηλά, και χαιρετούσε το πέος του.!!! Η σοκολάτα κατεβάζει την αρτηριακή πίεση, και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος μέσα στα αιμοφόρα αγγεία. Η σοκολάτα επίσης βοηθά να βγάλει ο οργανισμός, ενδορφίνες συστατικά που έχουν άμεση σχέση με την ερωτική διάθεση αλλά και την εγκεφαλική ευχαρίστηση.

Ψαρια:

Στην κορυφή των αφροδισιακών είναι τα στρείδια και τα μύδια. Και τα 2 σφύζουν από ντοπαμίνη, και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό. Φουντώνει τα αισθήματα σεξουαλικής επιθυμίας. Επίσης τα μαλάκια αυτά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος ενισχύει στον οργανισμό μας, την παραγωγή τεστοστερόνης που είναι απαραίτητη για την σεξουαλική διέγερση σε άνδρες και γυναίκες. Προσοχή, όταν ταΐζετε τον/την σύντροφο σας στρείδια τρυφερά στο στόμα, ενώ τον κοιτάτε στα μάτια, σιγουρευτείτε ότι είναι φρέσκα και δεν είναι αλλοιωμένα. Είναι κρίμα αντί για το κρεβάτι σας, να καταλήξετε στο κρεβάτι του νοσοκομείου με τροφική δηλητηρίαση.

Πολύ υψηλά στα αφροδισιακά είναι και ο σολομός. Ένα ψάρι πλούσιο σε Ω3 που σε καμία περίπτωση δεν θα σας αφήσει να «πέσετε». Τα Ω3 λιπαρά είναι ένα φυσικό ενισχυτικό διάθεσης. Περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμίνης D, η οποία λειτουργεί στον εγκέφαλο σαν ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. Η βιταμίνη D, ανεβάζει τη σεροτονίνη και προκαλεί συναισθήματα ηρεμίας, ενώ διώχνει την κακή διάθεση.

Αλκοόλ:

Αλήθεια ποιος δεν έχει συνδυάσει στο μυαλό του τον ήχο του φελλού από μια σαμπάνια που ανοίγει, με κάτι ερωτικό; Ή με ένα κόκκινο κρασί που οι μυρωδιές που θα αναδύονται από το ποτήρι θα γαργαλάνε τη μύτη μας και θα κάνουν τον εγκέφαλο μας να παράγει ενδορφίνες. Το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες ανεβάζει τη διάθεση μας, ρίχνει τις αναστολές, αφού χαλαρώνει το νευρικό μας σύστημα και λειτουργεί σαν το τέλειο αφροδισιακό. Προσοχή όμως, εάν το παρακάνετε, τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά. Συνδέεται με την στυτική δυσλειτουργία, άμεσα.

Μυρωδιές:

Οι μυρωδιές που αναδύονται από τα διάφορα φαγητά λειτουργούν εξίσου αφροδισιακά. Για παράδειγμα μια έρευνα λέει ότι η μυρωδιά της κολοκυθόπιτας, της πίτσας και του βουτυρωμένου ποπκορν, προκαλούν αυξημένη ροή αίματος στο πέος, άρα και καλύτερη στύση. Οι γυναίκες νιώθουν ερωτικά όταν μυρίζουν λεβάντα, ή αγγούρι, ή βανίλια, ενώ με την μυρωδιά των ζαχαρωτών, παραδίδονται κυριολεκτικά.

Όμως δεν είναι μόνο το φαγητό που μπορεί να λειτουργήσει αφροδισιακά. Είναι και η διαδικασία πριν. Γι παράδειγμα να μαγειρέψει μαζί το ζευγάρι, να γελάσει και να έρθει κοντά πριν ξεκινήσει να τρώει. Να διαλέξει μαζί τα υλικά που θα μαγειρέψει, να μυρίσει, να δοκιμάσει.

Βέβαια από μόνα τους τα φαγητά σε καμία περίπτωση δεν λειτουργούν αφροδισιακά. Πρέπει να υπάρχει και η γενικότερη ψυχική, και πνευματική επαφή, πριν την σωματική. Όσα στρείδια και να φάει ένα ζευγάρι, ή όσα μπουκάλια σαμπάνια και να πιεί, εάν δεν έχει ψυχική επαφή, δεν πρόκειται να συμβεί το παραμικρό

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *