ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Για αυτό το λόγο πρέπει να ουρείτε κατά τη διάρκεια του μπάνιου!

1Οι περισσότεροι πολύ συχνά ντρέπονται για να μιλήσουν για οτιδήποτε έχει να κάνει με την τουαλέτα. Αλλά υπάρχουν και οφέλη όταν σκέφτεσαι καλύτερα τα ίδια σου τα ούρα. Όχι μόνο είναι αποστειρωμένα και μη-τοξικά, αλλά υπάρχουν και τρόποι να τα αξιοποιήσουμε. 

Τα ούρα αποτελούνται από γλυκόζη, αμινοξέα και ηλεκτρολύτες, από τα οποία τίποτα δεν είναι επικίνδυνο. Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και θα δείτε πως δεν είναι κακή ιδέα να ξεκινήσουμε να το κάνουμε και στο ντους.

1. Κατούρημα στο ντους

263-2016-4241

Εάν κάποιος παραδεχτεί πως το κάνει, στην καλύτερη θα τον κοιτάξουν παράξενα. Αλλά στην πραγματικότητα, το να κατουράμε στο ντους δεν είναι μόνο ακίνδυνο, αλλά και σώζει πολύ νερό. Έρευνες έχουν δείξει πως μόνο και μόνο για το καζανάκι, χαλάμε μέχρι και 15 λίτρα νερό τη μέρα.

Εάν κάνετε τις πράξεις, θα δείτε πως θα γλιτώναμε τόνους νερό, εάν ο πληθυσμός της γης είχε διαφορετικές συνήθειες. Αφού οι περισσότεροι κάνουν μπάνιο σχεδόν κάθε μέρα, δεν θα ήταν δύσκολο να τα συνδυάσουν και τα δύο.

2. Απολυμαίνει τις πληγές

263-2016-4242

Ναι, καλά ακούσατε. Τα ούρα μπορούν να απολυμάνουν μία πληγή. Όχι μόνο την καθαρίζει, αλλά ανακουφίζει και τους ιστούς και ηρεμεί τον πόνο. Εννοείται πως θα πρέπει να πηγαίνετε στο γιατρό για μεγάλους τραυματισμούς.

3. Περιποίηση δέρματος

Τα ούρα επίσης βοηθούν το δέρμα να παραμένει υγιές. Η ουρία είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό των περισσότερων κρεμών ομορφιάς. Στο πρωινό κατούρημα βρίσκεται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση από ότι την υπόλοιπη μέρα.

263-2016-4243

4. Μύκητες

263-2016-4244

Τα ούρα είναι επίσης πολύ χρήσιμα στην καταπολέμηση μόλυνσης από μύκητες, όπως αυτοί των ποδιών. Δουλεύει καλύτερα εάν τρίψετε ούρα στην μολυσμένη περιοχή και να το αφήσετε το βράδυ με μία κομπρέσα.

Μετά από μερικές εβδομάδες, τα συμπτώματα θα έχουν μειωθεί εμφανώς. Αλλά και πάλι: για σοβαρές περιπτώσεις καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

263-2016-4245

Ποιος να το φανταζόταν πως τα ούρα έχουν τόσες χρήσεις; Υπάρχουν βέβαια και άλλες χρήσεις πέρα από το σώμα, όπως σαν λίπασμα.

medicalland.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *