Η αλήθεια για τα τσιγάρα. Το μεγάλο μυστικό που δεν θέλουν να ξέρετε

1Δεν είναι κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό ότι το να καπνίζετε τσιγάρα είναι κακό για εσάς. Είναι γνωστό για δεκαετίες ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, Χ.Α.Π, πρόωρο γήρας, και μια ποικιλία άλλων προβλημάτων. Όμως υπάρχει ένα μυστικό που το φυλάνε όσο πιο καλά μπορούν:
Τις περισσότερες φορές, υπάρχουν πάνω από 600 συστατικά και 4000 χημικά που περιέχονται σε ένα τσιγάρο. Εκτός από την πίσσα και την νικοτίνη, τα τσιγάρα μπορούν να περιέχουν φορμαλδεΰδη, αμμωνία, DDT, αρσενικό, βουτάνιο, προπανόνη, ακόμα και κάδμιο.
Το κάπνισμα στις Ηνωμένες Πολιτείες οδηγεί σε πάνω από 400000 θανάτους κάθε χρόνο. Παγκοσμίως, το κάπνισμα διεκδικεί τη ζωή 10 εκατομμυρίων ανθρώπων. Δεν είναι να εκπλήσσεστε όταν σκεφτείτε πόσα χημικά και πρόσθετες ουσίες υπάρχουν στα τσιγάρα.
Αλλά υπάρχουν καλά νέα! Το ανθρώπινο σώμα είναι δυνατό. Μπορεί να ανακάμψει σχεδόν από οτιδήποτε. Αν καπνίζετε ακόμα και για δεκαετίες, το σώμα σας θα αρχίσει να επιδιορθώνει τον εαυτό του την ημέρα που θα το διακόψετε. Η θεραπεία ξεκινά σχεδόν αμέσως, μέσα σε λίγα λεπτά από το τελευταίο σας τσιγάρο.
Όταν σβήσετε το τελευταίο σας τσιγάρο, η πίεσή σας και ο ρυθμός της καρδιάς σας επανέρχονται στο φυσιολογικό σχεδόν αμέσως. Μια μέρα αργότερα, τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα δεν εντοπίζονται στο αίμα σας. Η φλεγμονή αρχίζει να μειώνεται και το οξυγόνο πλημμυρίζει το σώμα. Με το πέρασμα των χρόνων, το σώμα σας θα επανέλθει στο φυσιολογικό και θα επιδιορθώσει τον εαυτό του, συχνά σε επίπεδα όπου δεν φαίνεται ότι έχετε καπνίσει ποτέ.

Αλλά τι γίνεται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα; Είναι ασφαλή; Πιο ασφαλή ίσως, αλλά όχι ακριβώς ασφαλή. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιέχουν εξίσου ένα σωρό πρόσθετων ουσιών και χημικών και μπορούν να σας εθίσουν ακόμα πιο πολύ από πριν.
Ο πραγματικός στόχος είναι να κόψετε το κάπνισμα αμέσως. Κάντε το και θα είστε στο δρόμο για καλύτερη υγεία ανεξαρτήτως χρόνου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *