Η Βόρεια Κορέα κάνει «άνοιγμα» στην Σκωτία – Αν γίνεται ανεξάρτητο κράτος θα αγοράσουμε τόνους ουίσκι

33Εάν ανεξαρτητοποιηθεί, η Βόρεια Κορέα υπόσχεται να αγοράσει μεγάλες ποσότητες σκοτσέζικου ουίσκι.
«Η Β. Κορέα είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους και μας αρέσει η γεύση του σκοτσέζικου ουίσκι». Αυτά ανέφερε ο Choe Kwan-i, αρχισυντάκτης της ιαπωνικής εφημερίδας Choson Sinbo, επικαλούμενος πηγή από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η Β. Κορέα θεωρεί ως κάτι θετικό την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και πως κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το καθεστώς υποστηρίζει «σιωπηλά» την ανεξαρτητοποίηση και υπόσχεται να αυξήσει τις εισαγωγές του από τη Σκωτία.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Choson Sinbo, η οποία εδρεύει στην Ιαπωνία και στηρίζεται από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-ουν, σε συνέντευξή του στην The Telegraph είπε πως «θεωρώ πως η ανεξαρτησία θα ήταν κάτι πολύ θετικό για την Σκωτία. Πιστεύω πως κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να είναι πολίτης ενός ανεξάρτητου κράτους, να έχει εθνική κυριαρχία, να ζει ειρηνική και να απολαμβάνει την ισότητα. Εκτιμώ πως η πλειοψηφία των Σκωτσέζων αισθάνεται το ίδιο με εμένα και θα ψηφίσει υπέρ του ναι».

«Η Βόρεια Κορέα θα ζητήσει να έχει πρεσβεία σε μια ανεξάρτητη Σκωτία, δεχόμενη τις συνέπειες και θα περιμένει το Εδιμβούργο να έχει διπλωματική παρουσία στην Πιονγιάνγκ», προσέθεσε ο δημοσιογράφος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *