Η διατροφική αξία του σταφυλιού

Το σταφύλι, ο καρπός του αμπελιού, του αναρριχώμενου αυτού φυτού, αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα…
Το σταφύλι, γνωστό από την αρχαιότητα, περιέχει μία πληθώρα ωφέλιμων συστατικών. Τα οφέλη των σταφυλιών περιλαμβάνουν την ικανότητά τους για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας, της δυσπεψίας, της κόπωσης, των διαταραχών των νεφρών, της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και της πρόληψης του καταρράκτη. Το σταφύλι, ένα από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα φρούτα, είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, C, Β6 και φυλλικού οξέος. Επιπλέον, περιλαμβάνει βασικά μέταλλα, όπως κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και σελήνιο.

Τα σταφύλια περιέχουν, επίσης, φλαβονοειδή που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και μπορούν να μειώσουν τη ζημία που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες και να επιβραδύνουν την γήρανση. Τα σταφύλια λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξασφάλιση υγιούς και ενεργού ζωής.

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορα είδη σταφυλιού, όπως η σουλτανίνα Κορινθίας. Συγκεκριμένα, διαχωρίζονται με βάση το χρώμα τους σε λευκό. κόκκινο ή μαύρο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *