Η Λιβερία κινδυνεύει να εξαφανιστεί από το χάρτη λόγω του Έμπολα

96Ο ‘Εμπολα απειλεί να «σβήσει» από το χάρτη τη χώρα που διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με τις ΗΠΑ, με την πρωτεύουσά της, Μονρόβια, να έχει λάβει την ονομασία της προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου, Τζέιμς Μονρόε.

Και όμως, η… αμερικανική πολιτεία κινδυνεύει με εξαφάνιση, όπως τόνισε ο υπουργός Αμύνης επισημαίνοντας πως η «ύπαρξη της χώρας απειλείται».

Όλα αυτά τη στιγμή που στη Δυτική Αφρική τουλάχιστον 2.300 έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 4.000 έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και οι προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι δυσοίωνες καθώς εκτιμάται πως τις επόμενες ημέρες χιλιάδες θα είναι τα νέα κρούσματα που θα εμφανιστούν στη Λιβερία, η οποία ήδη έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα εξαιτίας των δύο εμφυλίων που ξέσπασαν στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, η ειδική εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Κάρεν Λούντγκρεν, τόνισε πως η Λιβερία αντιμετωπίζει μία από τις πιο σοβαρές απειλές από τότε που ο εμφύλιος τερματίστηκε το 2003 και χαρακτήρισε το ξέσπασμα «ανελέητο».

Δεν είναι τυχαίο, ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όπως αναφέρει το περιοδικό Time, στη χώρα σημειώθηκε άνοδος της τάξης του 68% στη μετάδοση του ιού, ενώ τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της έλλειψης κλινών, ενώ τουλάχιστον 160 είναι οι εργαζόμενοι υγείας που έχουν προσβληθεί από τον ιό και 79 όσοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Παράλληλα με την καλπάζουσα επιδημία, αποκαλύπτεται και η αδυναμία των τοπικών αρχών να οργανώσουν και να εκτελέσουν επιχειρήσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *