Η 21χρονη γυναίκα από την Ινδία που δεν έχει «πρόσωπο»!

1Ακόμη και αν δεν έχουμε συναντήσει κάποιον ο οποίος να έχει μία περίεργη παθολογική ασθένεια, σίγουρα έχουμε δει πολλά τέτοια παράξενα περιστατικά στο internet.

 Ένα από αυτά είναι και μια 21χρονη από την Ινδία, η οποία είναι η γυναίκα χωρίς πρόσωπο όπως την αποκαλούν, επειδή τεράστιοι όγκοι καλύπτουν τα μάτια, την μύτη, αλλά και το στόμα της!
Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει περάσει όλη της τη ζωή έτσι, καθώς από μικρή που την είχαν πάει οι γονείς της σε διάφορους γιατρούς, τους είχαν πει ότι δεν υπήρχε κάτι που να μπορούν να κάνουν για την περίπτωση της.
Η περίεργη παθολογική ασθένεια της 21χρονης που δεν έχει «πρόσωπο»
Η Khadija Khatoon ζει με τους γονείς της στην Ινδία και δεν έχει πάει σχολείο, λόγω της νευροϊνωμάτωσης που έχει διαγνωστεί ότι έχει, δηλαδή μια σειρά από γενετικές παθήσεις που προκαλούν οιδήματα ή εξογκώματα, τα οποία παραμορφώνουν τα χαρακτηριστικά της.

Η 21χρονη γεννήθηκε στην Καλκούτα της Δυτικής Βεγγάλης, από άπορους μουσουλμάνους γονείς και οι γιατροί δεν τους είχαν δώσει ούτε ένα 10% για να μπορέσουν να την θεραπεύσουν.

Ο πατέρας της Rashid Mulla, είναι 60 ετών και η μητέρα της Amina Bibi 50 ετών. Όπως ανέφεραν σε πρόσφατη δήλωση τους συνειδητοποίησαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την μικρή Khadija, όταν είχε φτάσει σε ηλικία δύο μηνών και δεν είχε ανοίξει ακόμη τα μάτια της.
Τότε αποφάσισαν να την πάνε στο νοσοκομείο, όπου εισήχθη για έξι μήνες και τις έκαναν πολλές εξετάσεις για να δουν το τι της συμβαίνει, αλλά ήταν ήδη αργά για να αλλάξει η κατάσταση της. Όσο μεγάλωνε όμως, επιδεινώνονταν η κατάσταση της, καθώς το δέρμα της συνέχιζε να αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και να καλύπτει το πρόσωπο της.
Επιπλέον, οι γιατροί είχαν αναφέρει στους γονείς της πως αν επιχειρήσουν να της κάνουν κάποια επέμβαση μπορεί και να πεθάνει. Η ίδια όμως δηλώνει χαρούμενη και δεν θέλει να αλλάξει κάτι, μιας και έτσι γεννήθηκε και δεν έχει μάθει να ζει αλλιώς. Το μόνο που παρακαλάει είναι να τους λυπηθεί η κυβέρνηση και να τους βοηθήσει, επειδή τα μόνα τους έσοδα είναι από μερικά φρούτα που μαζεύει και πουλάει ο πατέρας της.
Ο νευροχειρούργος Dr Anirban Deep Banerjee, του Apollo Hospital της Καλκούτα, είπε πως πρέπει όμως να της κάνουν μια σειρά από εξετάσεις για να δουν μήπως έχει έναν όγκο στο εσωτερικό του προσώπου της, ο οποίος θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος.
Έτσι, ένας αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης, Rupak Dutta είπε πως αισθάνθηκε υποχρεωμένος να κάνει κάτι και γι” αυτόν τον λόγο δημοσίευσε μια φωτογραφία της στο Facebook με σκοπό να μαζέψουν τα χρήματα που χρειάζεται η Khadija για να κάνει τις εξετάσεις.
Τώρα το μόνο που περιμένουν είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και να τους βοηθήσει!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *