Κάντε το και θα σωθείτε: Πριν κοιμηθείτε βάλτε ένα σαπούνι κάτω από τα σεντόνια! Δεν φαντάζεστε τον θαυματουργό λόγο…

1Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, όσο και αν στριφογυρίσετε στο κρεβάτι σας ή όποιες στάσεις σώματος δοκιμάσετε, ίσως φταίει το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών από το οποίο πάσχετε.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, κάθε χρόνο, πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο διαγιγνώσκονται με το εν λόγω σύνδρομο, για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί θεραπεία.

Το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών (restless legs syndrome, RLS) είναι μια περίεργη πάθηση που χαρακτηρίζεται ως νευρολογική διαταραχή ύπνου. Πρόκειται από μια μη ηθελημένη ανάγκη κίνησης, συνήθως των κάτω άκρων των ποδιών αλλά μερικές φορές και των χεριών και σπάνια του κορμού. Οι πάσχοντες, έχουν την επιθυμία να κινούν τα πόδια τους, συχνά υποφέρουν από κράμπες και επηρεάζεται το κεφάλι, τα χέρια, ο κορμός και άλλα μέρη του σώματος. Το σύνδρομο, προκαλείται από διαταραχές στο νευρικό σύστημα ενώ τα συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως τις βραδυνές ώρες όταν ο πάσχοντας ξαπλώνει στο κρεβάτι διαταράσσοντας τον ύπνο και φυσικά προκαλεί εκνευρισμό.

Τα άτομα που έχουν το σύνδρομο συνήθως αναφέρουν συμπτώματα που περιγράφονται σαν ανατριχίλα, μυρμήγκιασμα, κάψιμο, πόνος, τράβηγμα ή ακόμη σαν κάτι που έρπει κάτω από το δέρμα. Αν και δεν υπάρχει επίσημη θεραπεία για το σύνδρομο, εντούτοις υπάρχουν και φυσικές πατέντες που αρκετοί θεωρούν ότι έχουν αποτελεσματικότητα. Αυτό που χρειάζεται, είναι μια καθαρή πλάκα σαπουνιού, χωρίς άρωμα, την οποία όπως αναφέρεται σε μια σειρά από ιατρικά σάιτ, τοποθετείται ανάμεσα στα σεντόνια ή κάτω από το κατωσέντονο (Μερικοί, προτιμούν να τοποθετούν το σαπούνι μέσα σε μια καθαρή κάλτσα για να μην λερωθούν τα σεντόνια – όπως εξυπηρετεί τον καθένα)

Το σαπούνι πρέπει να ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να αντικαθίσταται με νέο – πάντα φρέσκο- όταν εκείνο ξεραθεί καθώς χάνει την αποτελεσματικότητά του. Όπως αναφέρθηκε, δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες ή μελέτες για την εξήγηση της επίδρασης του σαπουνιού, αλλά σε αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο, πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι μετά το τρικ με το σαπούνι, ο ύπνος τους βελτιώθηκε αισθητά και τα συμπτώματα είτε εξαφανίστηκαν ή ελαττώθηκαν.

ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *