Κάρτα μνήμης 512 GB από την SanDisk

SanDisk-extreme-proΜήπως ήρθε το τέλος των σκληρών δίσκων; Μετά την παρουσίαση της κάρτας SD με την εντυπωσιακή χωρητικότητα των 512 GB από την SanDisk δικαιούται κανείς να απαντήσει θετικά στην παραπάνω ερώτηση.

Βέβαια, στο συγκεκριμένο θετικό τεχνολογικό νέο, υπάρχει μία μικρή δυσκολία, που στερεί λίγη από την χαρά των φίλων της εξέλιξης: η συγκεκριμένη κάρτα μνήμης απευθύνεται αυστηρά και μόνο στους επαγγελματίες, μιας και η πρώτη ενδεικτική τιμή της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα φτάνει στα 800 δολάρια.

Ουσιαστικά, μία τέτοια λύση είναι ιδανική για κινηματογραφιστές, που θέλουν να έχουν μαζί τους μηχανήματα συμπαγών διαστάσεων, τα οποία όμως να καταγράφουν βίντεο ποιότητας 4K και Full HD. Τα αρχεία που προκύπτουν είναι μεγάλου όγκου, οπότε είναι λογικό να απαιτείται μεγαλύτερος διαθέσιμος χώρος στα αποθηκευτικά μέσα που χρησιμοποιούνται.

Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία της νέας κάρτας Extreme Pro SD της SanDisk είναι το γεγονός ότι οι εξωτερικές διαστάσεις της δεν είναι διαφορετικές από εκείνες μία κανονικής, τυπικής κάρτας SD χωρητικότητας 512 ΜΒ. Η ταχύτητα εγγραφής είναι 90 ΜΒ ανά δευτερόλεπτο, ενώ υποστηρίζεται το πρότυπο UHS Speed Class 3 για εγγραφή περιεχομένου 4Κ και ταχύτητα μεταφοράς αρχείων στον υπολογιστή 95 ΜΒ/s.

Η κάρτα αυτή είναι εξαιρετικά ανθεκτική σε θερμοκρασίες από τους -25 έως και τους 85 βαθμούς Κελσίου. Είναι αδιάβροχη και αντέχει τους κραδασμούς. Κλείνοντας τη λίστα με τα χαρακτηριστικά που την κάνουν ποθητή, αξίζει να πούμε ότι προσφέρει ως δωρεάν download και το πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων RescuePRO Deluxe.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *