Λούβρο: “Οι Έλληνες δεν θελουν τη Νίκη της Σαμοθράκης”

nikh ths

Το γαλλικό κράτος θέλει να πληρώσουν οι Γάλλοι για νσ καθαριστεί το άγαλμα της Νίκης της Σαμορθάκης γιατί … οι Έλληνες λέει δεν την θέλουμε! Το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης δεν βρίσκεται πια μπροστά από τα σκαλιά στο πρώτο επίπεδο του Μουσείου καθώς τα τέσσερα εκατομμύρια που ζητάει το Λούβρο δεν έχουν κατααφέρει ακόμα να συκγεντρωθούν.

Οι Γάλλοι διατείνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια την προσπάθεια για τον επαναπατρισμό του γλυπτού και άρα … δεν την θέλουμε πίσω!

Η καμπάνια του Μουσείου είναι «Όλοι προστάτες!» και προσπαθεί να πείσει τους Γάλλους να δώσουν τον οβολό τους. Αναφέρεται χαρακτηριστικά

“ Το έργο συντήρησης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013. Μετά από πολλές μελέτες και μήνες προετοιμασίας, το πρόγραμμα θεραπείας συντήρησης  της Νίκης της Σαμοθράκης έχει ξεκινήσει! Άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ ακόμα απαιτείται για να φέρει το σχέδιο προς απόδοση καρπών πριν από την 31η Δεκεμβρίου, 2013. Μέσα από την Εκστρατεία δωρεάς ” Tous Mecenes! ” (‘Ολοι Προστάτες) μπορεί κάποιος  να γίνει φορέας και προστάτης αυτού του φιλόδοξου σχεδίου: η δωρεά σας, ανεξαρτήτως ποσού, θα κάνει τη διαφορά».

Έχουν καταφέρει πάντως να κερδίσουν τα τρία εκατομμύρια, από συνεισφορές πολιτών, αλλά και εταιρειών.

(defencenet)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *