Μήπως έχεις σπυράκια στον ποπό;;; Δες πού οφείλεται και τι πρέπει να κάνεις για να εξαφανιστούν!

20Σαν να μην έφταναν τα σπυράκια που εμφανίζονται στο μέτωπο, το πηγούνι, τη μύτη και την πλάτη, τα ενοχλητικά εξανθήματα μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους και στην περιοχή των γλουτών.

Αρχικά, ένα βασικό πρόβλημα είναι πως δεν μπορείτε να κάνετε εύκολα αυτό-εξέταση στο σημείο εκδήλωσης των εξανθημάτων -εκτός κι αν είστε ο άνθρωπος-λάστιχο. Επίσης τίθεται και το ζήτημα της αμηχανίας, καθώς δύσκολα θα πάρει κανείς την απόφαση να επισκεφθεί το δερματολόγο και να… αποκαλύψει το πρόβλημα.
Πριν το πάρετε απόφαση να επισκεφθείτε τον ειδικό -το οποίο μάλλον θα χρειαστεί να κάνετε ώστε να δοθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή- δείτε τρεις πιθανές εξηγήσεις για τα εξανθήματα.

1. Ακμή-θυλακίτιδα
Τα εξανθήματα είναι κόκκινα και ευαίσθητα στο άγγιγμα.
Στην περίπτωση αυτή, τα σπυράκια εμφανίζονται όταν νεκρά κύτταρα του δέρματος και βακτήρια φράζουν τους θύλακες της τρίχας στα οπίσθια και το πίσω μέρος των μηρών. Αντιμετωπίζονται αρκετά εύκολα με την εφαρμογή ειδικής κρέμας με βενζοϊκό υπεροξείδιο. Για να αποφύγετε την ακμή στο σημείο αυτό, θα πρέπει να κάνετε αμέσως ντους μετά το γυμναστήριο για να απομακρύνεται ο ιδρώτας, θα πρέπει να κάνετε τακτικά απολέπιση στην περιοχή των γλουτών και των μηρών και να φοράτε άνεταρούχα από βαμβακερό ύφασμα ώστε το δέρμα να αναπνέει.

2. Έρπης γεννητικών οργάνων
Τα εξανθήματα είναι κόκκινα, μοιάζουν με μικρές φουσκάλες (φλύκταινες), πονούν και προκαλούν φαγούρα.
Το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση εξανθημάτων και στα οπίσθια. Τα συμπτώματα στην περίπτωση αυτή δεν διαφέρουν από τις τυπικές εκδηλώσεις του έρπη σε άλλα σημεία του σώματος. Μία ή περισσότερες μικροσκοπικές φουσκάλες εμφανίζονται συγκεντρωμένες σε ένα σημείο της επιδερμίδας. Μετά την αξιολόγηση και τη διάγνωση από δερματολόγο ή γυναικολόγο, θα χορηγηθεί η κατάλληλη αντι-ιική αγωγή για ταχύτερη αντιμετώπιση των εξανθημάτων.

3. Έκζεμα
Τα εξανθήματα είναι πολύ μικρά και κόκκινα, το δέρμα έχει φολιδοειδή όψη και εκδηλώνεται φαγούρα στο σημείο.
Το έκζεμα συνήθως υποχωρεί με τη βοήθεια ενυδατικής κρέμας ή λοσιόν με υδροκορτιζόνη. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα πολύ στενά ρούχα (τζιν, κολάν κ.λπ.) και ιδιαίτερα τα ρούχα από συνθετικά υφάσματα, καθώς παγιδεύουν τη θερμότητα και τον ιδρώτα. Εάν τα εξανθήματα δεν υποχωρούν, ο δερματολόγος μπορεί να χορηγήσει ειδική θεραπεία.
onmed.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *