ΜΑ Kalashnikov: Αυτό θα είναι το νέο τυφέκιο εφόδου για τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις

1Το πρωτότυπο ενός νέου τυφεκίου εφόδου διαμετρήματος 5,45 χιλιοστών, παρουσίασε για πρώτη φορά η εταιρεία Kalashnikov (του κρατικού ομίλου Rostec) στο Διεθνές Στρατιωτικό και Τεχνικό Φόρουμ «Army 2016» που πραγματοποιείται στη Μόσχα. Το τυφέκιο φέρει την ονομασία MA και το βάρος του, χωρίς γεμιστήρα, είναι λιγότερο από 2,5 κιλά.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το MA αναπτύχθηκε ως ατομικός οπλισμός για τα πληρώματα οχημάτων αλλά και ως οπλισμός δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων στη μάχη εκ του σύνεγγυς. Μάλιστα με το κοντάκιο συνεπτυγμένο το MA έχει μήκος μικρότερο των 50 εκατοστών, που είναι κατά 20 εκατοστά μικρότερο από το μήκος του AK-74M στην ίδια διαμόρφωση.

«Κατά την ανάπτυξη νέων φορητών όπλων αλληλεπιδρούμε στενά με τους πιο ικανούς χρήστες μας, μάχιμο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και των δυνάμεων ασφαλείας», επισήμανε ο Alexey Krivorucko, διευθύνων σύμβουλος του οίκου Kalashnikov. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το MA θα έχει ισχυρή ζήτηση από τους στρατιωτικούς και αστυνομικούς πελάτες μας, επειδή το χαμηλό βάρος και το μικρό μέγεθος το καθιστούν πολύ πρακτικό για διάφορες ειδικές επιχειρήσεις», συμπλήρωσε.

Η σχεδίαση του MA έχει ενσωματώσει τα πιο σύγχρονα υλικά και φυσικά είναι υψηλής εργονομίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δεξιόχειρες και αριστερόχειρες χρήστες, διαθέτει ρυθμιζόμενο κοντάκιο και μπορεί να εφοδιαστεί με ταχέως αποσπώμενο σιγαστήρα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *