Μυρίζει όλο το σπίτι τσιγαρίλα; Αυτό είναι το απόλυτο τρικ για να την εξαφανίσεις μια και καλή!

1Είτε καπνίζεις, είτε όχι, ένα είναι το μόνο σίγουρο: όταν μπαίνεις στο σπίτι σου θέλεις να μυρίζει όμορφα! Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η τσιγαρίλα έχει «ποτίσει» παντού; Τότε πρέπει να λάβεις άμεσα τα μέτρα σου.
Ιδού τι μπορείς να κάνεις για να την εξαφανίσεις:

– Πρώτο και βασικότερο μέλημά σου θα πρέπει να είναι ο σωστός αερισμός του σπιτιού. Όταν κάποιος καπνίζει, θα πρέπει να έχεις πάντοτε ανοιχτό ένα παράθυρο για να ανανεώνεται ο αέρας. Επιπλέον, μην ξεχνάς μία με δύο φορές την ημέρα να αερίζεις καλά ΟΛΑ τα δωμάτια του σπιτιού σου.

– Όταν μαζεύονται φίλοι σου στο σπίτι και το καθιστικό γεμίζει σύννεφα καπνού, φρόντιζε τουλάχιστον να έχεις
κλειστές τις πόρτες των υπνοδωματίων σου.

– Έχε πάντα αναμμένα κεριά όσο κάποιος καπνίζει, καθώς η φλόγα τους βοηθά στην εξουδετέρωση του καπνού.
– Μην ξεχνάς να αδειάζεις τακτικά τα τασάκια. Οι γόπες μυρίζουν πολύ άσχημα. Επ’ουδενί μην αφήσεις γεμάτο το τασάκι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

– Αν θες να εξουδετερώσεις την τσιγαρίλα, τότε πρόσθεσε απλώς μέσα στα τασάκια λίγη βανίλια σε σκόνη.

– Τοποθέτησε ένα φυτό της αρεσκείας σου στο καθιστικό και άφησέ το να κάνει τη… δουλίτσα του. Θα φιλτράρει τον αέρα και θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα με τον πλέον φυσικό τρόπο.

– Γέμισε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό και πρόσθεσε μέσα σε αυτό μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου. Ρίξε ακόμη μέσα ένα μικρό σφουγγαράκι ή μια μπαλίτσα από βαμβάκι και θα δεις πως πολύ σύντομα ο χώρος θα μυρίζει πιο όμορφα.

– Τέλος, μην ξεχνάς να πλένεις ανά τακτικά διαστήματα τις κουρτίνες, τα ριχτάρια και τις θήκες από τα μαξιλάρια, καθώς «ποτίζουν» πολύ εύκολα τσιγαρίλα.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *