Ναϊρόμπι: Πουθενά αλλού στην Αφρική, η ανισότητα δεν είναι τόσο εμφανής

1Πουθενά αλλού στην Αφρική, η ανισότητα δεν είναι τόσο εμφανής όσο στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου πλούσιοι και μεσαία τάξη ζουν και εργάζονται δίπλα σε παραγκουπόλεις.

Ο Αμερικανός φωτογράφος Τζόνι Μίλερ (Johnny Miller), ο οποίος υποστηρίζεται από τον Κώδικα για την Αφρική (Code for Africa) και το Ίδρυμα Thomson Reuters, δείχνει αυτή τη δραματική ανισότητα μέσα από αεροφωτογραφίες που τράβηξε με ένα drone.

Ο Μίλερ έχει φωτογραφήσει στο παρελθόν παρόμοιες σκηνές στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, αλλά η κατάσταση στην Κένυα είναι χειρότερη. «Το επίπεδο της φτώχειας είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι στη Νότια Αφρική», δήλωσε ο φωτογράφος.

Ο Μίλερ φωτογράφησε περιοχές όπως το προάστιο των πλουσίων Λορέσο (Loresho), στα βορειοδυτικά της πόλης, όπου οι εργάτες της κυβέρνησης και άλλοι Κενυάτες της ανώτερης τάξης ζουν σε ένα περιφραγμένο συγκρότημα κατοικιών.

Η Κιμπέρα (μια παραγκούπολη, στην οποία ζουν περίπου 400.000 άτομα, με κάποιες εκτιμήσεις να ανεβάζουν αυτόν τον αριθμό στο ένα εκατομμύριο) πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη παραγκούπολη της Αφρικής. Δίπλα της έχουν χτιστεί νέοι λεωφόροι, συγκροτήματα κατοικιών, γήπεδα γκολφ.

Οι φωτογραφίες του δείχνουν όχι μόνο την ανισότητα αλλά και πώς την έχουν εδραιώσει δρόμοι και άλλα έργα. Σε γενικές γραμμές, όποιες νέες δομές χτίζονται στο Ναϊρόμπι, ωφελούν τις πλουσιότερες τάξεις.

kibera1

kibera2

kibera3

kibera4

kibera5

kibera6

kibera7

kibera8

kibera9

kibera10

.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *